Råkade ut för en incident med diskmaskinen igår kväll: En kort stund efter jag startat maskinen tjoade sambon från köket "iiiiiik diskmaskinen läcker !!!", rusade tillbaka och konstaterade att vattnet i princip forsade från underkant vid sidorna på luckan, öppnade lite och vattnet stod decimeterhögt i maskinen, började ösa ur och hittade ett lock från en glasburk som lagt sig över silen. Startade om programmet och den började tömma ur och fortsatte diska som om inget hade hänt.
Nu till saken egentligen, maskinen är från 1988 (Bosch S220), så luckan kanske inte tätar som den ska längre, för normalt ska den väl kunna stå emot lite stående vatten? Annars funkar den perfekt, diskar rent och inga läckage vid normal drift. Att byta lucktätning på en 22 år gammal maskin kanske överhuvudtaget inte går, men samtidigt känns den otroligt robust jämfört med dagens maskiner och den är inte glapp i reglagen, luckmekanismen är fortfarande spänstig o.s.v. Men kanske vore bäst att byta ändå?
 
Luckan tätar bara för vattnet som sprutar runt i maskinen, inte mot stående vatten, hade blivit samma resultat om silen täppts till på en ny maskin.
 
Tack, låter som att vi inte behöver slänga ut den än då, däremot någon form av fuktkännande larmanordning som stänger av hade varit på sin plats. Alternativt kolla lite noggrannare vad som stoppas in i maskinen och var någonstans.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.