Hej
Vi har fått en takläcka och nu har plåtslagare kollat på skadan. Har fått ett prisförslag som jag undrar om ni tycker är rimligt, kom gärna med synpunkter.
Det är två takkupor som ska åtgärdas, det skall formas till plåt som ska täcka en bit av takpannorna och böjas uppåt så det även går en bit upp på takkuporna. Det kommer sedan göras en ränna utefter takkuporna som ska göra så vattnet rinner ner till takrännorna. Dom räknar med att det kan ta två, kanske tre dagar. Har fått ett pris på 20.000:-, då ska rotavdrag vara borträknat och sedan tillkommer moms 25%.
Vad tror ni? Tacksam för svar :)
 
Hej
Jag är ingen expert på området men efter att ha sett "våran plåtslagare" i arbete känns 2-3 dagar som väl mycket tid för det jobb som du beskriver.

Materialkostnaden är antagligen minimal och för att komma upp i priset du anger så räknar de antagligen med två man under tre dagar? I sådant fall är jag inte direkt imponerad av deras tempo. En dag för en man att ta mått och förbereda plåten på verkstaden och sedan en dag för en man för montering är min amatörmässiga gissning.

Men det beror på takets höjd och lutning samt vilken syn de har på säkerhet... Det som skulle kunna förklara tidsåtgången är om det krävs mycket jobb med att montera byggnadsställningar?

/K
 
För att komma upp i det priset så måste de nästan räkna 3 gubbar i 3 dagar.

Som sagt det skulle kunna vara ett komplicerat ställningsbyggande eller liknande som förklaring.

Om du skall gå vidare med den firma så skulle jag rekomendera att du begär en lite mer detaljerad offert, så du kan jämföra.
 
Dom ska mäta och fixa/skära till plåten på plats - och byggnadsställningar har det inte sagts ett ljud om, så jag tror inte det. Två man skulle det visst vara. Vi får väl se vart det slutar...tack i allafall för era svar! :)
 
Ursäkta - missade att det var efter ROT vilket gör priset ännu högre...

2 gubbar i 3 dagar och kanske drygt 22-23 kkr i arbetstid efter ROT (materialkostnaden är nog inte speciellt hög...vårt plåttak i "aluzink" kostade 130 kr/kvm i material). Förutom att det verkar lite långsamma vill de alltså ha över 900 kr timmen för jobbet.

Känns spontant som att de har mycket att göra.... och chansar därför med ett riktigt högt pris.... Jag förstår dock inte hur de tänker när de samtidigt säger 2 gubbar i 3 dagar vilket gör det enkelt att räkna ut deras höga timpris:S De hoppas kanske på att en kund med en takläcka är stressad och inte funderar så mycket på priset?

Lycka till i alla fall!

/K
 
Det är omöjligt att uttala sig om priser/arbetskostnad utan att ens få se objektet. Och varför är just nu, inte plåtisens liv. värt något, om man nu skall begära att plåtisen kan gott arbeta där uppe, utan skydd eller ställning.

En bild på objektet, Tack.
 
Jag tycker absolut inte att man ska betala plåtisen hög timpeng som "risktillägg" för att han riskerar sitt liv genom att jobba utan skydd eller ställning. Tvärtom ska man kräva skydd och/eller ställning och även betala för det. Att som plåtis ta en hög timpeng för att kompensera för att riskerar sitt liv kan nog bara sluta på ett sätt:(

Jag håller med om att en bild behövs och till viss del kan jag hålla med om att det är svårt att uttala sig om arbetstiden.

Men med tanke på att plåtisarna själva sagt att det tar 2 gubbar 3 dagar så innebär det över 900 kr/tim oavsett hur lätt eller svårt jobbet är. Min uppfattning är att det timpriset är i överkant även för en duktig plåtslagare.

/K
 
Vad blev det för plåtslagare tillslut? Vart ni nöjda?
Jag ska nämligen göra ett liknande arbete på huset och vill ha referens på en vettig plåtslagare.

Tack på förhand
 
Vi har ännu inte fått problemet fixat av någon plåtslagare så jag kan tyvärr inte lämna referens på någon. Hade dock en här som sade att fönstret bör bytas då detta var en bidragande del till läckan, så det är nu fixat - tillbaks på ruta ett. :|
 
Ni har alltså stått med ett läckande tak hela vintern???

/Vojma
 
Haha andra vintern.. Nä men har gjort en provisorisk lösning så länge som funkat, var svårt att överhuvudtaget få någon att komma hit och titta på't i vintras. Men nu är som sagt fönstret fixat, ska se om vi kan få samma plåtslagare att komma hit och titta igen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.