Patrik_Hed skrev:
Skulle du låta någon handla på din rabatt på samma sätt? :) Eller du kanske redan har kunder som gör det?

//Patrik
Många grossister har någon form av rabatt-trappa. Ju mer du handlar, desto större rabatt. Så det i dessa fall vara en ren fördel att låta någon annan handla via ditt konto.
 
Rabatterna brukar öka i steg om 1 % per miljon i omsättning, så om nån handlar för några tusenlappar spelar oftast ingen roll.
Bjud 10 % och garantera att det inte kommer nån retur, då tror jag att nån elfirma nappar (i alla fall om dom slipper en massa frågor och att dom inte måste komma och hjälpa till om man kör fast)
 
andersmc skrev:
Du kan ha en firma utan någon omsättning i flera år utan att det händer något.
Du kan ha ett företag utan omsättning i princip hur länge som helst. Så länge den inte går med förlust kommer inte skattemyndigheten att bråka. Sedan några år tillbaka finns till och med ett kryss i deklarationen för att slippa fylla i den fullständigt.

En anledning till att inte likvidera ett vilande företag kan helt enkelt vara att behålla rätten till dess namn ("firma") för senare bruk.

Däremot verkar åtminstonde Selga vägra att registrera in vilande företag. De gör väl en kreditupplysning och ser att företaget saknar omsättning och vinst.
 
Ahlsell är en bra grossist pga sitt stora sortiment och snabba leveranser, beställer man något innan 16 har man det nästa dag vid 7. Vill man ha en ren elgrossist finns ju Selga, Elektroskandia, Storel eller Solar. Vad gäller priser är rabatterna individuellt satta, men i det stora hela är alla ställena lika så man kan det som har bäst kaffe..
 
O
Har man dåliga rabatter på ahlsell eller storel så är Elbutik.se billigast.... Jag har jämfört och det är ganska mycket det kan skilja så skippa tanken på företaget, å handla på nätet.
 
Ang elgrossisters priser så är det som på alla grossister dvs en stor kund med hög oms kan naturligtvis förhandla till sig bättre priser på sina avtal än en nystartad en mans firma.
Gör som någon redan sagt, kolla med en lokal elfirma om att få handla på deras konto mot ett påslag.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.