Har sålt ett hus för två år sedan.
Nu har nya ägarna upptäckt att när man kör fläkten i köket så kommer det mat os i tvättstugan.
Huset är från 39 och har självventilation.
Dom hävdar att det är en konstruktionsmiss av mig och vill att jag ska stå för problemet.
Vi bodde i huset i 14 år och märkte alldrig detta.
Om nu felet fanns vid köpet så borde dom väll ha upptäckt det vid besiktningen el ?
Har jag ansvar ??
 
hadah skrev:
Dom hävdar att det är en konstruktionsmiss av mig och vill att jag ska stå för problemet.
Det är väl inte du som har byggt huset?

Besiktigade de huset innan köp?
 
Huset besiktades av dom tillsammans med antisimex nivå 2
 
Konstruktionsmiss? Du har ju ingen garanti för konstruktionsfel gentemot dina köpare. Är det dolt fel de försöker hävda så kan du be dem lycka till, det lär bli svårt. Är du osäker så kontakta en jurist direkt, eller föreslå en överenskommelse med köparna.
 
Detta är inget dolt fel, eftersom det går att testa ventilationen utan förstörande ingrepp. De hade kunnat ta dit en ventilationstekniker som hade konstaterat detta på 5 minuter.

De har m.a.o. inte uppfyllt sin undersökningsplikt.

Inget case alltså. Bara att ignorera tills dess att de framställer ett skriftligt yrkande. Det ligger dock på dem att i detta yrkande påvisa att felet var dolt och däri ligger det svåra för dem. :)
 
Nu vet jag ju inte hur det ser ut i ert fall. Men det är skapligt stor chans att ventilationen går via skorstenstocken, och kök o tvättstuga har olika pipor, men att piporna är otäta. Det är mer regel än undantag i hus av den ålderen och går inte som dolt fel efterssom man som köpare bör förvänta sig att piporna är otäta.
 
hempularen skrev:
inte som dolt fel efterssom man som köpare bör förvänta sig att piporna är otäta.
Pipor behöver inte ens vara otäta för att det ska hända. Det räcker att fläkten blåser ut och när matosen kommer ut ur ena pipan så sugs den direkt in i nästa på grund av undertryck i huset. Jag gissar att dom har dåligt med tilluft och köksfläkten skapar en bra undertryck - skaffade dom en ny starkare fläkt? En köksrenovering passar gott i 2 årsperioden.
Dom får öppna/skaffa en friskluftsventil närmare köksfläkten eller täta dörrar mellan kök och tvättstuga eller kontakta byggfirman anno 1938 :). Du har ingen ansvar för deras ventilationsmissar. Konstruktionsfel ? :D
gaia
 
Dom hävdar att jag har satt in en för bra fläkt.
Tydligen sitter tvättstugekanalen och köket ihop.
Sen vill dom att jag ska bygga om ventilationen i tvättstugan.
om nu detta fel fanns vid försäljningen som dom säger.Så borde dom väl ha upptäckt det vid en besiktning av ventilationen,som dom ej har utfört.
Så jag borde kunna be dom dra åt h-vete
 
Om fläkten är för stark så är det väl bara att köra den i halvfart? Fläkten har väl flera lägen?!
 
Dom svarar på en liknande fråga .
Joo man kan sätta in en backventil men det är alldeles för enkelt.
 
har det dokumenterats att de verkligen sitter ihop, låter underligt, men det kan som sagt läcka odentligt mellan piporna.

Jag skulle nog föreslå att du ignorerar dem men bestrider deras krav utan alltför mycket argumentation. Alla argument du kommer med kan senare vändas mot dig.

Avvakta om de verkligen kommer med en stämmning.
 
hempularen skrev:
Jag skulle nog föreslå att du ignorerar dem men bestrider deras krav utan alltför mycket argumentation. Alla argument du kommer med kan senare vändas mot dig.

Avvakta om de verkligen kommer med en stämmning.
Exakt!

TS bör även vara medveten om att det är köparna som skall presentera dokumentation som påvisar att detta är ett dolt fel. De måste även kunna visa att de inte hade anledning att misstänka att huset från 1939 inte behövde en översyn av ventilationen... (kommer säkert att bli rolig läsning om inte annat)

De tycker naturligtvis att det skulle vara bra med ny ventilation i huset och tycker förmodligen att det är trevligare om TS bekostar detta? Då kan de ju lägga pengarna på någonting roligare istället. :D

Lycksökare...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.