6 718 läst · 23 svar
7k läst
23 svar
Spis eller häll+ugn - värt att vara modern?
32 990:- enligt annonsfynd
Medlem
· västra götaland
· 79 inlägg
INTE smeg har haft både kyl/frys diskmaskin samt spis skitsnyggt dyrt och Kass kvalitet!
Vi satte in häll + ugn, där ugnen sitter under hällen. Idag skulle vi valt en spis då oset från inbyggnadsugnen blåser rätt ut i rummet och det mesta inte kommer upp i fläkten. Det osar mycket med med häll&ugn kombinationen än vad det gör med en spis som oftast har utblåset från ugnen på ovansidan.
Om man kan få upp ugnen i arbetshöjd kommer saken i annan dager, men om ugnen ska sitta under hällen väljer jag en "spis".
Henrik
Om man kan få upp ugnen i arbetshöjd kommer saken i annan dager, men om ugnen ska sitta under hällen väljer jag en "spis".
Henrik
Vi valde ugn + häll där ugnen är monterad under häller på "traditionellt sätt". Vi valde detta pga att vi ville ha en hel bänkskiva och ett renare utseende. Inga skarvar där det ramlar ner smuts mm. Skulle vi sätta den i "arbetshöjd" så hade den hamnat i andra änden av köket vilket inte kändes rätt, samlar hellre matlagningen på en plats. Jag fick även möjlighet att kombinera de funktioner jag vill ha (och betala för) i varje del för sig. Jag vet heller inte om det nödvändigtvis måste bli dyrare att köpa separata delar. Skulle gjort samma val idag igen.
Nej, inte silikonhelvete i köket ... jag hatar silikon. Jag har en "T" list av aluminium för att täcka springor vid spisen ( tips ur detta forum). Listen ligger stadigt, är avtagbart, enkelt att byta spisen, ingen os, inga touch, lättare att hålla rent ugnens glaslucka än en skåplucka, stor häll, plats för plåtar ... no ja, jag fick inte plats för upphöjd ugn så blev det en vanlig spis med pyrolysfunktion i stället. Mer fördelar än nackdelar i mina praktiska ögonYrrol skrev:
gaia
P
PappasHammare
Medlem
· Skåne län
· 1 984 inlägg
PappasHammare
Medlem
- Skåne län
- 1 984 inlägg
Fördel häll är att man kan ha en bredare utan att det kostar skjortan men att placera ugnen precis under hällen är ju rätt konstigt. Då har man ju gjort köket för att det är EN person som ska vara i köket. Just delningen på hall och ugn är det bästa. Nu kan man fixa något i ugnen samtidigt som någon annan steker.
En annan fördel till är att kunna ha en djupare bänk och utan springor här massor av skit fastnar.
Vi placerade ugnen på andra sidan av köket och placerade också en enkel ventil till ventilationen i taket inärheten av ugnen. Men egentligen så brukar ju en ugns dofter oftast uppskattas positiva... men spridningen har nu minskats.
En annan fördel till är att kunna ha en djupare bänk och utan springor här massor av skit fastnar.
Vi placerade ugnen på andra sidan av köket och placerade också en enkel ventil till ventilationen i taket inärheten av ugnen. Men egentligen så brukar ju en ugns dofter oftast uppskattas positiva... men spridningen har nu minskats.
Produkter som diskuteras i tråden