@PIAPIAPIA: jag vill varna er för Renovera Mera - de har lämnat oss med en ofärdig renovering där det verkar som en hel del är fel utfört och måste göras om (framförallt 2 badrum) - Renovera Mera har dock tagit betalt för arbetet och nu gjort sig oanträffbara - mycket tråkigt och oerhört dåligt... vi kommer naturligtvis att gå vidare och kräva ersättning av dem men det verkar svårt när vi inte ens kan få tag i dem längre.

Det visar sig även att Renovera Mera har avslutat sin försäkring så att den inte täcker arbetet som är fel eller färdigställande. Jag kollade upp försäkringen innan vi skrev kontrakt men efter det så slutade Renovera Mera att betala den.
 
Jag har anlitat dom för renovering av badrum. Fick först ett gott intryck. Tyckte att dom kom med bra ideer och priserna var som dom flesta andra. Hade kontakt med den ena av bröderna om kakelstorlek o annat. Trodde då att det förankrades hos den andra brodern,men icke. När han kom hem till mig och frågade hur jag tänkt mig med färger o storlek av kaklet. Berättade jag vad som redan bestämts. Fick då till svar att det kostar extra,jag nekade till detta. " Vi får väl bjuda på detta då" blev svaret. Liknande situationer upprepades. Jag vill bara få mitt badrum klart,utan att känna mig som jag står och ljuger. Plattsättaren o elektrikern var mycket proffsig. Rörmokaren vet jag inte om han var stressade eller okunnig. Badrummet är klart men det finns brister. Kranen till handfatet sitter lös o reglaget till elvärmen sitter löst.
 
VI valde tillslut att gå vidare med en annan firma än Renoveringsspecialisten. Liten en manna firma som vi fick kontakt med via kontakter i stället. Verkar med tanke på Kaklets komentar att det nog var rätt.
 
Vet inte om jag borde starta en ny tråd? Men eftersom det gäller företaget Renoveringsspecialisten i Stockholm HB så vill jag dela med mig av mina upplevelser.

Vi letar just nu efter hantverkare för att renovera 6,5 m2 badrum och för en liten stund sedan var X från Renoveringsspecialisten hemma hos oss för att räkna på jobbet. Mina upplevelser är allt annat än bra.

1. Personen dyker upp i en bil som jag aldrig kommer ha råd att äga. Andra hantverkare som varit här har dykt upp med "jobb"bilen - inte ett vrålåk som skriker ut att jag är cool, rik och ganska dryg.

2. Personen kommer givetvis inte göra jobbet själv - då han enligt honom själv är ägare och inte arbetare.

3. I badrummet uppstår en liten dispyt angående hur han vill bygga upp väggarna. Han vill endast använda plywood överallt under gipset. Jag berättar att jag vill att de kotlar där de kommer att använda skruv pga att BKR föreskriver detta. Enligt personen så finns det ingen sådan föreskrift. Vi diskuterar detta fram å tillbaka och när han börjar höja rösten och jag känner att vi inte kommer längre, ber jag honom skriva ner detta på ett papper och underteckna pappret - vilket han gör!? I reglerna 6.4.4. kan man läsa följande "Alla skruvinfästningar skall göras i massiv konstruktion, såsom betong, murverk, reglar eller särskild konstruktionsdetalj. Skruvinfästningar skall inte göras i enbart golv- eller väggskiva." Jag utgår ifrån att jag har rätt och han har fel - borde jag påtala detta för BKR?

4. Offerten är helt upp åt väggarna. Materialkostnaden för detta badrum skulle vara, håll i er nu, 74500 kr och då har jag redan alla möbler, blandare, pex, kopplingar mm. När jag frågade om hur materialkostnaden kunde vara så hög jämfört med de andra firmorna, svarade han att de minsann körde med riktiga gipsskivor och tätskikt, vilket han även påtalade att andra firmor inte gör - då de fuskar. Dvs de 50000 kr extra jag skulle betala honom för materialet - var för riktigt tätskikt.

5. Han pratade ofta illa om andra företag i branschen och då givetvis bedyrade hur bra de själva är.

Summa sumarum - här blir det ingen affär! Oseriöst!

/Go4it

PS. Jag kommer antagligen lägga ut denna kommentar på andra webbplatser för att dela med mig av mina erfarenheter. Tips på webbplats? DS.
 
Det är inte sant! Upptäckte precis den totala arbetskostnaden från Renoveringsspecialisten 124000 kr för ett badrum på 6,5 m2. Ja vad ska man säga? 200000 kr för att renovera ett badrum på 6,5 m2 detta är minst 100000 kr mer än den dyraste offerten.

Behåll dina pengar - undvik Renoveringsspecialisten!

/Go4it
 
Hej,
Jag har anlitat renoveringsspecialisten och första besöket är jätte seriöst men sen försvinner allt.
De började inte i tid, det blev inte klart i tid, de var svåra att få tag på och när de lovade ringa tillbaka så ringde de aldrig.
De verkar ha ont om pengar för de vill ha förskott flera gånger och blir aldrig färdiga.
Så akta er för dom här:@
 
Nu har jag raderat ett antal inlägg från Renoveringspecialisten. En person som utger sig för att vara vanlig användare, med goda erfrenheter av företaget. Men det var som sagt en representant för Renoveringspecialisten som ger en falsk god referens.

Skumt företag!
 
c-boy skrev:
Vi tog ett beslut på att låta Sjön Bygg göra våra två badrum. Dels för att de kunde och lämnade en offert som kändes väl genomarbetad och rimlig (105k plus material), dels för att de referenser som de lämnade kändes trovärdiga (de var överlag positiva men nämnde också vad de inte var helt nöjda med). Vi kommer sätta i gång och en vecka och ge uppdateringar på hur arbetet flyter. Ang RS så avfärdade vi dem helt när de ringde en vecka efter att de varit hos oss och frågade när de kunde komma och titta på våra badrum för att lämna offert. Kändes väldigt oproffsigt.
Vad fick du för erfarenheter va Sjön Bygg? Skulle du rekommendera dem till min badrumsrenovering?
 
Hej!
1. Är det någon som vet vart man kan vända sig när en firma går "över tiden" på ett skrivet kontrakt?
2. Är det fullt normalt att hantverkare kommer ca 1-2 dagar i veckan och jobbar?
3. Har någon annan råkat ut för att det går veckor!! innan det kommer hantverkare igen?

Vi har anlitat Renoveringsspecialisten i stockholm hb för en renovering av vårt badrum och är så trötta på bortförklaringar och dyligt. De kommer och går som det har förstånd till dvs nästan aldrig, enl kontrakt skulle de varit klara för länge sedan och de har inte ens gjort hälften. Är man helt rättslös mot sådan firma, dessutom hävdar de att de varit med i fuskbyggarna och hjälp stackars privatpersoner som råkat illa ut. De platsar nu själva i fuskbyggarna som usel inkompetent projektledning. Vi känner oss helt utelämnade, har försökt nå "fuskbyggarna" utan resultat. Hjälp...
 
Kan berätta att vi är i precis samma situation som snudel ovan. Vi har också anlitat Renoveringsspecialisten för att göra om ett litet badrum. Arbetet skulle påbörjas i början av september (men ett tag gå på låg fart eftersom de hade andra jobb inbokade) och vara klart i slutet av oktober. I dagsläget har de bara rivit och monterat el. Vid samtal lovar de "specialinsats" de kommande dagarna men det är bara tomt prat.

Jag tyckte företaget gav seriöst intryck både vid första mötet, även om deras första "offert" var väldigt hastigt hoprafsad, som vid kontraktskrivning. Men prisuppgiften stämde hyfsat med vad andra firmor givit, och den riktiga offerten är i mina lekmannaögon tillräckligt detaljerad.

Men sedan jobbet påbörjades har det bara varit problem: förseningar, de har inte dykt upp när de lovat och främst av allt varit usla med kommunikationen. Svåra att få tag på och meddelar aldrig själva något.

Har funderat på att bryta kontraktet (vi har betalt för material samt lagt ut för badrumsmöblerna men ingen arbetskostnad än) men tänker att det i slutändan bara blir mer surt för oss. Enligt KKL kan man få ersättning för skada som uppstått av försening, men det är svårt att hävda någon faktisk skada. Och även om vi kan ligga ute med pengarna känns det tufft att processa. Önskar att jag hade hittat den här tråden innan dock - sökte faktiskt men hittade den inte då.

Väntar med slutomdöme tills (om?) de har slutfört jobbet, men jag vill under tiden varna andra för den här firman. De klarar uppenbarligen inte att hålla vad de lovar.
 
Inte för att jag vill försvara firman, men det låter inte som att det nödvändigtvis behöver bli en väldig försening. Ett badrumsprojekt har ofta lite av ketchupeffekt över sig. När man väl kommer till uppbyggnadsfasen så kan det gå ganska fort.

Ofta ligger där en hel del tid på detaljer runt rördragning i golv och väggar, kanske förstärkning av bjälklag osv. Det tar tid efterssom det skall samordnas mellan många olika yrkesgrupper, och det syns inga stora resultat. När det väl är dags för våtrumsskivor och tätskikt osv. så kan det gå fort.
 
Kan säga att det är den sämsta firman man kan ha med att göra...Det låter jätte bra när dom lägger fram förslaget hur jobbet ska göras..men det vart ändå inte klart i tid 8 veckor försenat . Och jag pratade med en av dom anställda , Och det han berättar om företaget är fan hemskt att höra.Dom som jobbar där får inte lönerna i tid , dom får bara skit hur dom än gör
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.