Igår gick en huvudsäkring och efter det att vi bytt säkring funkar allt utan pannan. Elpatronen verkar funka och troligtvis har brännaren gått sänder eller något annat. Är en gammal kombipanna Exo 1962 som vi kör på el just nu inför en bergvärmeinstallation som sker om två veckor. Pannan låter men ingen värme. Vad tror ni experter om detta, är själv helt novis vad gäller pannor och uppvärmning. Finns det något vi kan göra eller är det bara att klä sig varmt och tända värmeljus tills bergvärmen kommer?
 
Har cirkulationspumpen löst ut? Känn på rören ut från pannan (på ovansidan) om de är varma.
 
Kolla så inga andra säkringar har löst ut. Om elpatronen funkar och pannan är varm, så är det troligtvis cirkpumpen, alternativt en shuntmotor (om det finns), som har pajat.
Har ni varmvatten?
 
Allt är kallt, inga säkringar har gått...
 
Om det är Elpatronen som gått sönder, hur mycket kan en sån kosta mellan tummen och pekfingret?
Hur vet jag att det är Elpatronen som kan ha gått sönder?
 
Rinkaby rör tar 350:- till 450:- Ta dit en elektriker och be honom mäta upp om elpatronen är trasig.
 
Ok, det kan också vara termostaten som är kass, eller ngt överhettningsskydd som har löst. Det låter som man behöver göra lite elektriskt detektivarbete.
 
Göran.W
Ska ni ändå få bergvärme om 2 veckor så hade iaf jag glömt pannan och lånat några värmefläktar istället.
 
Vi är inne på samma linje som du Göran och har köpt några värmefläktar som får värma upp villan under några veckor. Duscha gör vi på jobbet och hos kompisar. Tack för alla svar...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.