Vi har ett rum som i princip är helt omöjligt att möblera. Skulle ett av fönstren försvinna skulle det genast bli oerhört mycket lättare. Men hur sätter man igen ett fönster i tegelfasad, huset är byggt på 50-talet så teglet lär vara svårt att få tag i. Tilläggsisolera och sätta träfasad? Eller går det att få det snyggt och gärna i princip osynligt utan att klä om hela fasaden. Det är i söderläge om det gör någon skillnad.
 
Ni måste ju vara ensamma om att vilja sätta igen fönster.
Men det kan vara lurigt, bara att hålla ögonen öppna efter ett hus med likadant tegel som ska rivas, Eller ta upp ett hål någon annanstans, ni behöver inte en extra dörr t.ex i någon annan del av huset.
Sedan kommer det ju alltid att synas om man tittar att det en gång varit ett fönster, det är svårt att få det riktigt bra, karva ut de halvstenar och sånt som avslutar mot det nuvarande fönstret. Men har man bara tegel och gott om tid så GÅR det att få det snyggt.
Latmansvarianten är väl att dra för persiennerna och bara bygga bort fönstret på insidan. så behöver man inte röra fasaden. det kan man lösa på en eftermiddag.
 
  • Gilla
Vision2019
  • Laddar…
Haha, ensamma om att vilja ha bort fönster, ja kanske. Men det passar verkligen inte där och var inte heller där ursprungligen. Nej jag tror inte vi ska ta upp hål någon annanstans, annars gillar jag idén.
 
vi har ett fönster i putsad tegelfasad - latmansvariant. Det ligger något mörkgrå material spänd så den inte rör vid glasrutan ( vindskydd?). Sen finns det kanske mineralull? och sist gipsskiva med tapet på. Det var så när huset köptes. På utsidan ser det ut som vanlig fönster och man tänker inte på att det inte är ett riktigt fönster och inga gardiner. Det är på sidan av huset och mot norr.
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.