Ska ha ett larm i mitt hus som jag håller på och bygger.
Funderar på att köpa ett trådlöst och installera redan nu innan huset är klart.
Då är det väl bara att flytta på detektorer mm efterhand som dom är i vägen, eller?
Koompisarna har larm från Securitas som domär nöjda med.
Men så hör man ju om Trygga hem på raadioreklamen hela dagarna.
Någon som har nån uppfattning vilket man ska välja?
Verkar ju som priserna är någorlunda samma.
Är ett 1 plans hus 145m2.
Vill nog kunna larma på/av vid båda ingånggarna.
 
Jag vet inte hur Tryggahem ställer sig till det men inga Securitaskoncept "tillåter" att du själv flyttar detektorer förutom det som kallas för "enkel säkerhet" (http://alert-services.se/privat/enkelsakerhet.htm) .
Jag har själv fått åka (jobbar som utryckningsväktare) på sabotagelarm orsakade av att kunden själv gjort ingrepp i anläggningen.
 
Det här med olika larmlösningar är enligt mig samma lika i de flesta fall. Oavsett om du har det ena eller andra larm företaget så är det oftast servicen på larmet dom vill tjäna pengar på. Larmen är nog lika bra. Jag har bråkat mycket med larmfirman som jag har för att dom skall ha 495:- bara för att komma och skruva upp en deckare eller byta ett batteri osv + eventuellt material kostnad om dom byter något. Tapetserar man om så får man räkna med att betala 500kr extra om det sitter en deckare på vägen.

Det finns larmföretag som låter dig sköta ditt larm själv. Vill du flytta en deckare så gör du det, tar batteriet slut då plockar du ner deckaren och byter själv, vill du komplettera larmet så beställer du vad du vill ha och programmerar om larmet själv, eller så tar du hjälp av dem eller annan larmfirma OM du behöver, men det finns inget tvång att göra det som hos många larm operatörer.
Så mitt råd till den som skall köpa larm är att kolla vad dom tar i utkörningsavgifter och vad du får göra själv på ditt larm om dom har något max belopp/månad om du bygger ut larmet. Vissa plussar på 10-30kr/sak och månad som kopplas in andra har ett max belopp oavsett hur mycket som är inkopplat vissa firmor har inte någon alternativ för siren eller blixtfyr utomhus om man känner sig tryggare av att kunna göra sina grannar uppmärksamma på att något händer i ditt hus.
Att kanske anlita en firma som specialiserat sig på montera larm kanske kan ge en högre start kostnad men tror man tjänar in det på sikt. Dessutom kan du då själv bygga ut larmet själv när du ser att behovet eller pengarna finns för att utöka larmet och du kan ändå koppla det till vissa av de stora aktörena på marknaden.

ps: Ser texten konstig ut bitvis är det för att jag hade råkat nämna en del larm firmor vid namn och namn på firmor skall man tydligen undvika i inlägg så skrev bara om texten lite snabbt. så ha översyn med mig och mitt första inlägg här på forumet. d^_^b
 
Vi har Securitas, det har hittills (sen 2003) fungerat som det ska. Eftersom vi totalrenoverar har vi flyttat deckare flera ggr, man ringer till S innan man plockar ner dom själv men dom vill montera upp dom sen så det kostar ett besök men inte ens i ett renoveringsprojekt har det varit nån kostnad som avskräcker direkt. I ett vanligt hus där man inte bygger om hela tiden sitter väl deckarna där dom sitter? hur ofta tapetserar man om?

Finns flera trådar som varnar för trådlösa (vart ju nästan en ordvits där :)) larm, kan vara intressant att läsa.
 
Är det inte så att hos Securitas så blir larmet ditt medans trygga hem är leasing? Batteribyte får man göra själv med Securitas och jag kom överens med dom om att få en period på 3-4 månader för renovering så de satte upp sakerna gratis efter tapetseringen. Skulle vilja haft en blixtsiren utomhus men det verkar inte Securitas ha till mitt larm tyvärr.
 
Det jag har lärt mig under mina efterforskningar är att det är skillnad på Securitas Direkt och Securitas. Securitas Direkt tillåter att du plockar ner saker men vill ha auktoriserad larmtekniker som sätter upp sakerna. Securitas erbjuder auktoriserad larmtekniker om du behöver men vill och kan du så får du greja själv. Securitas Direkt erbjuder inte larmsiren utomhus eller blixtfyr då det kan locka till sig oönskade grannar som kan hamna i trubbel är den förklaring jag fått. Med Securitas får du bygga ditt larm som du vill, dom erbjuder färdiga lösningar men du kan även välja annan leverantör av larmet och sen koppla till Securitas. Båda firmorna använder sig av samma utryckningsfordon Trygga Hems lösning är mycket lika Securitas direkt tror jag men har lite dålig koll. Hur utryckningar fungerar i verkligheten har jag tack och lov inte behövt få reda på än.

Som Jan-Å säger så renoverar man inte så ofta och kanske är kostnaden liten i en stor renovering. Men för mig är det en principsak att jag tycker att 500:- för att skruva i 2 skruvar i befintliga hål är ett överpris något jag klarar själv och ringa och be dom kolla så deckaren fungerar. Samma sak som en auktoriserad larmtekniker gör.

Huruvida man leasar eller äger larmet hos Trygga hem har jag ingen aning om, jag vet att jag äger kring utrustningen hos Securitas Direkt men centralen och skyltarna är inte mina om jag förstått rätt.

Givetvis kan jag ha förstått allting fel av dem jag pratat med och jag har pratat med många men kolla upp vad som gäller för dig om du skall skaffa larm. Tänk efter vad du är ute efter och vad du vill ha. Vill man ha ett larm man bara behöver ringa ett samtal för att få fixat så är dom som erbjuder den tjänsten jätte bra. Men vill du ha mera koll och kunna sköta ditt larm själv så är mitt råd att kolla en annan lösning.
 
Jag hade valt ett hybridsystem d.v.s. möjlighet till trådbundet och trådlöst.
Då kan ni ha ett par trådlösa detektorer under byggtiden och sedan dra kabel för trådat larm under bygget.

Tror ni kommer ångra er om ni väljer ett trådlöst system, med batteribyten o allt vad det innebär.

Gå in på www.sbsc.se så kan ni hitta flera seriösa företag inom inbrottslarm.
 
Vi har trygga hem. De tillåter att man tar ned deckare själv vid ex. tapetsering, men vill att deras personal sätter upp det igen. Annars gäller inte deras "garanti" om larmutryckning. Dvs. om det kommer falsklarm från en deckare du satt upp själv så kan du få betala larmutryckningen.

Jag är lite skeptisk till Seuritas direct vad gäller utryckning, grannen har dem, en av deras släktingar råkade lösa ut larmet i samband med blomvattning, hade glömt telefon lösenordet. Så väktare skulle komma dit för att se att allt var OK. Det tog 2 timmar innan väktaren kom.
 
hempularen skrev:
Vi har trygga hem. De tillåter att man tar ned deckare själv vid ex. tapetsering, men vill att deras personal sätter upp det igen. Annars gäller inte deras "garanti" om larmutryckning. Dvs. om det kommer falsklarm från en deckare du satt upp själv så kan du få betala larmutryckningen.

Jag är lite skeptisk till Seuritas direct vad gäller utryckning, grannen har dem, en av deras släktingar råkade lösa ut larmet i samband med blomvattning, hade glömt telefon lösenordet. Så väktare skulle komma dit för att se att allt var OK. Det tog 2 timmar innan väktaren kom.
Våra blivande grannar har också Securitas Direct...de testade att inte svara i telefonen en gång efter de löst ut larmet...4 minuter tog det innan väktaren var där....och de behövde inte betala den utryckningen heller....
 
avråder att skaffa ett "abbonemangslarm". Det kostar ruskigt mycket pengar i det långa loppet.
Mitt tips är att du köper larmet löst (vilket kommer bli en högre engångskostnad). och sen ifall du absolut måste så kopplar du upp det mot en firma. Falk hade för en 60 kr månaden när jag kollade upp det i våras. Då tillkom 1200-1500 kr per uttryckning med.

Hade en låååång diskution med damen gällande att koppla upp det. Jag är helt imot det men hon ville det. Efter mycket diskution samt en artikel i tidningen så har hon nu gått med på att skippa uppkopplingen.
Har köpt en extra siren istället och ser till att det skickas sms till våra mobiler ifall nått händer.
i 99 fall av 100 så kommer jag vara före en ev väktarfirma på plats ändå.
Om du är intresserad av att köpa ett larm själv så kan du skicka mig ett pm så kan jag berätta var jag köpt mitt. det kom förprogramerat och var bara sätta upp, och fantastiskt bra support när jag hade frågor :)

lycka till med ditt beslut oavsett :)
 
L
Försök få Securitas att ge dig besked om "rycktider" i ditt område så får du kanske en känsla för om du tycker att det är värt de extra pengarna. Om du inte får svar så säger kanske det också en del.
Om du har bra kontakt med din grannar eller någon annan i din närhet så finns ju sådana alternativ. Men sen finns de ju de som absolut vill ha dit en väktare, även om det skulle ta lång tid.
Skickar ett PM med ett konkret tips till dig.

En sak till: Att larma av vid båda ingångarna innebär att du kommer att få sätta båda dessa magnetkontakter på fördröjda sektioner. Jag hade nog rekommenderat dig att betämma dig för vilken entré du skall använda när du kommer hem.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.