MrFlint skrev:
I sommras när det var som varmast fanns nästan ingen lukt ,sen kom regnet och då fukten och lukten.
Men jag blir ju inte av med det sista sista som finns.....
börja värma och vädra ordentligt ... upp till höga temperaturer som det var på sommaren :). Har du en kamin så håll den igång så huset knackar ,även om du inte fryser. Värmen torkar ut fukten och eldningen påtvingar luftutväxling i huset. Har du målat med vattenbaserat färg så är det kanske fortfarande mycket vatten som sitter instängt i träväggarna?
gaia
 
Ganska ovanligt med timrade hus från 70-talet. Är det en riktig timring med tjocka massiva stockar eller är det "timmerpanel"? Om riktigt timring, är det i så fall en äldre timring som har flyttats/rustats eller byggdes det av "nyavverkat" timmer?
Grunden är nog absolut det vanligaste som ger lukter i bostadshus men även olämpliga byggmaterial kan ge unkna lukter. Exempel är tryckimpregnerat virke och kaseinbaserade flytspackel. Bägge dessa användes flitigt under 70-talet.
 
Angående kattkiss under huset:
Tydligen har du sand där, vilket är populärt för katter, det blir en gigantusk kattlåda som funkar året om. Skrapa av ett lager och täck med ett tunnt lager av nåt grövre stenmaterial, det gillar inte katterna.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.