Hej!

Håller på att renovera ett radhus och har äntligen kommit till tapetseringen. Vi har rivit ner nästan all gammal tapet (förutom det som helt enkelt vägrade lossna) och bredspacklat väggarna, men igår upptäckte vi att det blivit bubblor under bredspacklingen. Det är flera veckor sedan vi gjorde klart underlaget och bubblorna har kommit först nu, så vi funderar på om det är för att det är för kallt inne (har nämligen inte installerat några element än och det börjar ju bli lite kyligare). Vad gör vi? Kan vi ändå tapetsera över bubblorna och räkna med att de lägger sig när vi värmer upp huset eller ska vi skära upp bubblorna och sedan spackla över igen?
 
Det är inget ovanligt att man får bubblor om man spacklar över gammal tapet. Det finns fickor under tapeten där tapetklistret inte fäst ordentligt mot underlaget, där bildas bubblor när tapeten suger åt sig fukt från omgivningen och expanderar. Bubblorna kommer att försvinna när inomhusluften blir torrare, men kommer att komma tillbaka igen nästa år, när luften återigen blir fuktigare.

Det bästa är att skära upp alla bubblor (med ett snitt mitt på) spruta in tapet- våtrumslim bakom och sedan trycka tillbaka tapeten igen. Gör detta nu på en gång medan bubblorna syns, efter att ni börjat värma upp huset blir det svårare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.