Hej,
Har ett hus där större delen av elen på bottenvåningen är dragen i lister som löper längs väggarna där väggarna möter taket. Skulle vilja få bort dessa fula lister och undrar därför om någon har erfarenhet av att sätta nytt innertak och dra elen ovanpå det nya innertaket istället? Hur gör jag detta och vad kan sådant kosta?
Mvh
Mikael
 
Borde väl bara vara att sätta ett gipstak. Skruva 22mm plankor i taket med cc30. dra elrör där det behövs (rören är 16mm). Skruva gipsskivor i plankorna (hyr en skivlyft, gör jobbet VÄLDIGT mycket enklarer och kostar ett par hundralappar över en helg).

Materialkostnad ca 100 - 150 kr per kvm inkl. färg och spackel. Vad det sedan kostar för en elektriker att dra om elen är jättesvårt att bedömma om man inte vet förutsättningarna. Men om du räknar 0,5 - 1 timme för varje rördragning från en punkt (ex. en taklampa) till en annan punkt så kanske det blir någorlunda rätt.

Det innebär troligen en viss mängd "omkonstruktion" av ditt elsystem, så jag avråder bestämt från att hempula det ( dessutom olagligt, även att dra rören själv), inte ett lämpligt hempularprojekt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.