Hej!

Behöver hjälp och synpunkter på en planerad utbyggnad. Har gjort en prel. ritning i world och försöker bifoga detta dokument. Tacksam för alla synpunkter!

MVH Lena
 
Är det någon särskild anledning som gör att ni vill ha arb.rummet längst in??

Tycker personligen att det vore att föredra sovrummet längst in och arb. rummet närmast v-rummet, på det sättet skulle ni ju slippa den där korridoren...... eller??

Man skulle också i det fallet kunna utöka med fler fönster, för arb.rummets räkning, där korridoren nu ligger... iof. får man ju ingång till sovrummet från arb.rummet, men man kan ju lägga sovrumsdörren längst åt vänster på skissen, om ni fortfarande vill ha ingång från v-rummet till utbyggnaden där den nu är inritad vilket ger minimal insyn i arb.rummet från v-rummet samt att man kan behålla gångstråket där det nu är 'korridor' om det passar er övriga planlösning bäst.
Tycker det är synd att använda förhållandevis många m2 till en fönsterlös korridor....

MVH//Christina.
 
Tack för goda och kloka råd!

Jo, visst håller jag med dig. Korridoren känns som outnyttjade kvm. Tanken var att försöka undvika att ha ett "genomgångsrum", men det kanske är bättre att ha ett sådant ändå.

Anledningen till att arbetsrummet planerades längst in var att denna gavel har söderläge så det kan förväntas bli varmt i detta rum - kanske inte så bra med tanke på sovrum. Ljusinsläppet skulle också då passa bättre till arbetsrum.

Tänkte också att det skulle passa bra med en altandörr i den ändan av huset, som det är nu finns enbart en "ytterdörringång" till huset, och det känns inte så kul att ha altandörren vid sovrummet med tanke på att entregången till huset löper efter den långsidan. Tänker då på insyn till sovrummet.

Ingången till utbyggnaden går att förskjuta lite till höger så den hamnar lite mer åt mitten på utbyggnaden. Iofs sitter det nu ett fönster vid den tänkta ingången så det blir "enklast" att ha ingången där - men detta är såklart inte styrande...

Om man nu lägger sovrumet längst in hur skall jag då placera fönstren för att undvika insyn. Om jag tar bort altandörren och använder den väggen till garderober och bara behåller fönstren på gaveln. Kan jag då kanske ha altandörren och ett fönster brevid på den gamla "korridorsväggen" för att få ljusinsläppet. Är det ändå läge att ha kvar ett fönster på den motstående sidan? Det blir annars en ganska lång sträcka utan fönster - tänkte på det estetiska på utsidan. (Iofs gränsar denna sida åt en väg och en hög häck så det är inget som direkt syns)

Åsikter mottages tacksamt!!!

MVH Lena
 
Hej!

Hur ser tomten ut? Är yttermåtten helt givna? Annars borde man väl kunna lösa ditt problem med en bredare och kortare utbyggnad. Då kan bägge rummen få ingång från vardagsrummet.

/Ulrica
 
  • Ritning.gif
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej.
Har åxå funderat på fönster ligggande ovanför sänggaveln.
Hur blir det med kallras & element osv.
Är moderna fasta fönster helt daragfria?

 
Fönstrerna är helt dragfria, det beror snarare på den som drevar fönstrerna om det drar eller ej.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.