Tack för intressanta synpunkter.
Jag har utegivare.
Vi avvaktar dock med installation för att se hur mycket värmen kommer kosta för oss under vintern (nyinflyttade) och då andra utgifter kommer före. Dessutom finns lite reservationer i familjen vad gäller luftvärmepumpens utseende och ljud. Vi har haft luftluftvärmepump tidigare med goda erfarenheter.
 
Ja tror ju att du kastar pengarna i sjön när du har ute givare,.. ja om du nu inte har nya termostat ventiler på elementen som är rätt inställd,..
vore bättre med innegivare,..
 
Helt klart lönar des sej med L/L för TS förutsatt att han har fungerande termostater på radiatorern, Dessa kan ställas ner typ till 10-15° bara som backup om det skulle hända nått med pumpen..
I Uppsala bör man få bra com på L/L o med öppen planlösning kommer största delen av huset att värmas istort hela året..
Köp en bra/effektiv pump typ IVT

För 11 månader sedan installerade min pappa in en Elektrolux L/L i deras västerbottensgård på 216m2 (ej öppen planlösning) som har kamin o i övrigt värms av direktel, Övervåningen är tempen nerställd till ca 15° så den värms av värmen som går upp genom bjälklaget.
Iaf trotts att det va riktigt kallt förra vintern runt Skellefteå trakten så har deras förbrukning sänkts med 3000 kWh/år mot tidigare år med mycket varmare vintrar, Dom har legat på ca 17500Kwh/år totalt tidigare + 7m3 ved i kaminen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.