Om jag nu måste skrota bilen hur gör jag? Googlade och hittade ett par företag som erbjuder sig komma och hämta den mot en grundavgift på mellan 500-700kr. Det fanns också info att bilen måste vara komplett(annars kostar det mer!) fick inte fattas delar, dock fick småsaker vara borta, som nån lykta eller inredningsdetalj.

Låter absurt att bilen måste vara mer eller mindre komplett, skall det vara fulltankad och varm också? Självklart fattar jag att de kommer sälja delarna, men jävlans girigt av dem att kräva att allt ska finnas, ska man köpa en ny framskärm om den saknas för att få den skrotad? Självklart tänker jag dra ut mitt nyköpta dyra batteri innan jag skrotar den, men är bilen inte komplett då?

Funkar bilen så antar jag det är gratis att skrota den om man åker till själva själv. Får stanna utanför grinden och dra ut batteriet o knuffa in bilen sista biten :p Finns det andra sätt att skrota bilen? Kanske nån kan hämta den gratis som vill skruva delar.
 
Tydlligen bor du på fel ställe. Jag har nyligen varit och lämnat en bil till skrotning och det kostade inget. Det fattades dessutom massor av delar och det sista vi gjorde när de skulle lasta av den med traktorn var att ta av hjulen. Alufälgar med hyfsade däck. De sa inte ett knyst om detta. Skänk bort den på Blocket. Glöm inte bara att fylla i och skicka in lappen för ägarbyte.
 
Nog får det saknas saker, de skriver så för att man inte ska lämna in en bil där allt "gottaste" är rensat.
Beroende på bil så är det inte mycket som kan säljas och nuförtiden så får bilskrotar inte så mycket i premie och har rätt hårda krav på hur saker och ting ska återvinnas. Att batteri saknas är inte hela världen. Men har man tagit all ytterbelysning och speglar (som är hyfsat lättsålt på en skrot), katalysatorn (säkert värd 300-600kr för skroten) och rensat annat trevligt och sedan fyllt bilen med skräp, så kan jag förstå att de inte gärna tar emot den.
 
Transporterar man liket till skroten själv brukar det inte kosta något, men hör efter först...självklart plockar man av sånt man har nytta av eller kan sälja, skrotnicke vill ha pappren och kunna läsa chassinimret och åtminståne en regskylt ska vara med.
 
Nu vet jag inte var du hör hemma, men här nere i Skåne finns/fanns det ett par olika som åkte runt och hämtade och betalade pengar för bilen: 5-600:-
Tidigare garagegrannen blev av med sin gamla SAAB 900 på detta smidiga sätt...
 
tack för svar. låter trevligt om man fick några hundra :D
 
Jag skrotade två bilar härom veckan. "Alla bilar hämtas"-annonserna gav ingen lycka, utan jag fick kontakta lokala skroten. En med Escort med katalysator skulle jag få 1000 kr för. Den andra, en gammal 245:a från -86 fick jag inget för. Detta om jag lämnade hos bilarna hos skroten.

Efter de anlitat bärgare för att hämta bilarna blev slutsumman att jag fick betala 400 kr.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.