Hallå!

Tänkte kolla med er här på Byggahus.se vad de finns för erfarenheter av dörrar från Kulturfönster... Är de bra saker dom säljer??

Länk: http://www.kfonster.se/

Tack på förhand/ johan
 
Hej
Jag är också mycket intresserad av dessa fönster, har du beställt dem eller?


/Fredrik
 
hej hej, har inte beställt något än, de var väll mer deras dubbeldörrar jag var lite intresserad av... dock så har jag kört fast i "dörr träsket" ordentligt. Vill ha något i gammal stil. Bor i södra Sverige å Kfönster har ju inga återförsäljare så tyvärr kan man ju inte se sakerna "live", man vill ju inte köpa grisen i säcken...

mvh johan
 
Har nu köpt en dörr av Kulturfönster i Norrland, mycket snabb leverans och ett trevligt bemötande. Dörren ser kanon fin ut på alla sätt å vis. Har dock inte så mycke erfarenhet av ytterdörrar men framtiden lär väll utvisa om jag förblir nöjd eller ej. Ska montera dörren så fort vädret tillåter...
 
Jag är också på jakt efter något genuint i gammal stil, både fönster och dörrar, och då hittade jag den här firman: http://www.snickargladje.com/. Jag skall dit och kika i eftermiddag! Kärnvirke och linoljekitt... mmm...:)
 
annette2791 skrev:
Jag är också på jakt efter något genuint i gammal stil, både fönster och dörrar, och då hittade jag den här firman: [länk]. Jag skall dit och kika i eftermiddag! Kärnvirke och linoljekitt... mmm...:)
o vad blev ditt resultat? :)
vi ska bygga en timrad bergslagsgård på 190m2, två våningar.. vi har länge letat efter "traditionella" fönster och dörrar som är gjorda på "riktigt", men ändå klarar kraven på låga u-värden..

vi har hittills fastnat för AllmogeFönster och deras 2+1 fönster.. Dörr däremot har vi nog slopat LeksandsDörren pga av att de inte gör en "riktig" dörr, utan kör med hdf m.m.. Så det lutar nog åt att vi låter en lokal finsnickare tillverka våran parytterdörr.. :) o det skulle ändå inte bli dyrare än motsvarande från LeksandsDörren..
 
De hade semesterstängt, så resultatet uteblev tyvärr... Men det får bli en tur dit snart igen, återkommer! Tack för tipset om fönster, jag antar att det är dessa du menar? http://www.allmogefonster.se/ Det såg ju riktigt trevligt ut, går att få med kulturglas också (gillar!)
 
Vi köpte våra fönster på RM fönster ( www.rm.se) , kvaliten var bra, tyvärr lång leveranstid men det var det värt att vänta på. Mycket tillägg om du vill ha tex. kulturglas etc.
Tips, kolla dom oxå!
Jan
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.