Hej,

Min svärmor har gett oss några gamla Lilla Åland-stolar. De är väldigt slitna, lite rangliga och någon saknar t o m en spjäla.

Någon som känner till någon firma som renoverar stolar? De ska alltså limmas om och vitlackeras. En ny spjäla behöver tillverkas.
 
Om du inte får svar här så kan du kanske fråga Carl Malmsten skolan eller institutet.
 
Hur stort är Stockholmsområdet? Utanför Västerås finns Västerås möbelhantverk som gör Malmstensmöbler. http://www.mobelhantverk.se
 
angående dina stolar, lämna in dom hos A.clarks möbelrenovering gullmarsplan
 
Hej, det är jag som har Västerås Möbelhantverk som omnämns ovan. Vi har gjort en hel del Malmstensmöbler genom åren, ingenting de senaste åren dock, vi arbetar mest åt svenska kyrkan. Alla nybeställningar går via butiken på Strandvägen, du bör även kunna få hjälp med att finna goda möbelrenoverare genom butiken. Du kan även ringa skolan, de borde veta.

Angående Lilla Åland så är den konstruerad utifrån den gamla goda principen att möbler måste underhållas/renoveras så den är väldigt lättrenoverad. Pinnstolar måste nästan vara det eftersom konstruktionen blir alldeles för grov om de ska klara sig utan sådan vård någon längre tid.

Stolab, som är tillverkare på Lilla Åland, ska ha pinnar i lager om du behöver komplettera.
 
Oj, ser nu att det var ett gammalt inlägg. Nåja, det kan kanske vara användbart om någon söker på ämnet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.