Hej! Är det fler här som planerar att köpa tomt och bygga hus i Södra Lindhult?

Hoppas ni hittar hit så att vi kan utbyta tips och idéer med varandra!! :)
 
Eventuellt, det beror på kostnaden mot att bygga i ekeby-almby. Just nu lutar det åt ea då skillnaden inte är så stor. Väldigt fint där ute, inte så mycket villasamhälle, mer natur.
 
Hej!

Vi kommer att bygga ett putsat Eksjöhus, Balans.
 
Ja, Ekeby Almby är ett fint område. Härlig natur känsla där, dock gillar vi "läget" bättre med Södra Lindhult.

Hogge, fint hus ni har valt! När sätter ni igång med bygget?

Vi har inte bestämt oss ännu för vilket hus vi ska bygga, svårt beslut!!!
 
Undrar hur det blir med tågrälsen som planeras att gå ut till flygplatsen kommer att dras, jag har en kompis far som äger ett hus och hyr tomten i södra Lindhult och han får inte köpa loss tomten för ev räls som kan komma där.
Kan vara idé att kolla med kommunen innan så man inte får en sån till granne.
 
Det finns ett järnvägsreservat för en ev framtida järnväg söder om området. Kommunen har valt att lägga en kontors del med lättare industri för att skydda området utifall det skulle bli tåg där. Men det finns ingenting alls bestämt ang Nobelbanan. Skulle det bli av så kommer dem iaf inte bygga förän om 10-15 år.
 
Ja Nobelbana var det och inte till flygplatsen och det kommer säkert inte hända något på ett tag för det har ju varit diskussioner om det sedan 60-talet men det kan ju vara bra att veta att det kan hända helt plötsligt.
Så kul är det inte att bo nära järnvägen, och sen kan ju värdet minska om det verkställs.
 
Vi ska bygga hus i Södra Lindhult! :)
Och nu behöver vi en kvalitetsansvarig. Någon som känner till någon sådan?
 
Shanti du har ett PM.
 
Sätter igång nu i oktober:)

Titta in på Villa Savic...

Mvh Zlatko
 
Vad kul att fler hittat hit! Verkar som om det är några som börjar bygga nu till hösten! Vi sätter strax igång och har inflytt i november.

Zlatko, vilken fin blogg ni har. Ni verkar ha en riktig fallenhet för inredning. Läste att ni har en son på 2 år, får man fråga hur ni har tänkt det med förskola? På kommunen sa de till mig att förskolan i Södra Lindhult skulle bli klar tidigast hösten 2011 så vi har fått plats åt våra barn på Grönkulla i Adolfsberg.
 
Hej alla!
Tesssan, vårt hus ska stå klart nästa vår så lillen får gå kvar i stan till hösten 2011. Har vi tur då så är förskolan klar (vilket känns tveksamt...) annars så tar vi ställning i vår. Om den är klar våren 2012 så låter vi nog lillen gå kvar en termin till och skolar in honom i SL, vill helst slippa två inskolningar... Till dig och andra på tråden, vart i SL bygger ni? Vi bygger på Papegojan 4, Södra Belltorpsvägen, om det säger er något :) // Louise
 
Vi bygger på Illern 3, Norra Belltorpsvägen.
 
Det ska bli intressant att följa några "nybyggare" här och i bloggar. Jag brukar åka den svängen på vägen till/från Mariebergs köpcenrum för att se om någonting händer. Just nu är det ju "bara" hyreslägenheter & bostadsrätter som byggs förutom något enstaka hus (3). Vi var lite inne på att ev. bygga, men valde att bygga ut bef. hus istället.
 
Så, nu är det på plats!

Det tog 12 timmar för ett gäng (5 st) fantastiska grabbar att resa huset lägga på råspont och papp. Nu återstår 16 veckor innan inflyttning kan ske. Ett problem som har uppstått är att någon eller några tror att det är helt fritt att gå in i hus, garage och byggbodar och ta det som dom tycker att det är bättre att dom förvaltar över. Så när bygg killarna går hem så måste de ta med allt hem och vitvaror och begärlig utrustning får flytta in på inflyttningsdagen. Så när ni kommer till skott så håll i era saker.

Ja änt bitter, det finns de som drabbats mycket värre.

Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.