Vi är två familjer som har köpt varsin avstyckad tomt brevid varandra. Nu råkade det bli så att vi (utan att vi visste om varandra) båda två har valt samma hustillverkare som i sin tur anlitar samma byggfirma.

Nu är det snart dags att skriva kontrakt med byggarna och vi undrar lite om det är läge att lägga upp en liten "prut-strategi", för det måste väl medföra en hel del fördelar för byggfirman att bygga två hus samtidigt, brevid varandra? Tänker runt leverans av maskiner, färdkostnader, mm mm. Någon som har varit i denna situationen, eller som har en aning om vad detta skulle kunna innebära i fördelar för byggfirman? Finns det att pruta lite på, kanske försöka få in något extraarbete typ trädäck, vad vet jag?

Hur har ni andra gjort, är det skarpt läge när det är kontraktsdags, kan man överhuvud taget pruta något hos byggaren???
 
Bestäm vad ni vill betala och backa inte från det. Ett pris kommer man fram till ihop inte bara tacka o ta emot.
 
Priset är bestämt redan, det är en generalentreprenad, så den ekonomiska delen är färdig genom hustillverkaren. Jag tänkte bara lite utöver det, att så att säga spela lite på fördelen de har med att bygga två hus brevid varandra, kanske kunde inkassera någon liten extratjänst typ... bara en tanke.
 
Låter som det är lite sent....
 
Kan nog bli svårt, om det är ett nyckelfärdigt hus där husförsäljaren i regel levererar allt så har inte byggaren så fruktansvärt mycket prutmån(det har man inte som UE i vilket fall), det ni däremot kan spara in/tjäna på är ju på extra grejer av byggare eller underentrepenörer som ska köpas in om ni går ihop med grannen och disskuterar med dom och sen byggaren/UE. Tex altan eller extra väggar, balkong, specal med belysning osv osv
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.