Finns det någon form av avjämningsmassa eller flytspackel som blir helt jämt och klarar av att gjutas i 5-70 mm tjockt lager?
Det ska gjutas på ett ojämt källar golv och ska inte kräva någon mer behandling än att blandas och hällas på!
Alltså jag vill bara kunna hälla den på golvet så justerar den sej själv efter det utan att behöva hjälpa massan att flyta ut.
 
detta läste jag på en annan sajt.Om det stämmer får gärna någon mer kunnig svara på!
Vill gärna veta jag också eftersom jag ska renovera källare snart.

.Om man ska flytspackla ett källargolv bör man vara lite försiktig. Golvet ska ej förses med primer då denna ej tål fukt. Flertalet flytspackel tål heller inte fukt och ska ej användas i källare.
Dom flytspackel som tål fukt är väldigt dyra men dom finns. Ardex heter en leverantör som kan erbjuda detta via sina återförsäljare.
 
Finns det något fog i ovanstående påstående? Jag skall snart flytspackla golvet i vårt blivande badrum (oisolerad källare)
 
Stranden72: Mja, nu har du inte helt rätt. Många primers funkar nuförtiden i källare. Det är den tillkommande ständiga fukten som vissa primers inte fixar. Detta har diskuterats flera ggr:
http://www.byggahus.se/forum/grund-markarbeten/60581-primer.html

Det finns många flytspackel som tål fuktbelastningar. Man behöver absolut inte springa till Ardex och köpa deras dyrdyrdyrdyrdyra produkter.

Exempel här:
http://www.byggahus.se/forum/byggmaterial-byggteknik/61819-flytspackel-eller-avjaemningsmassa.html
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.