Makita LS1013L har utgått ur sortimentet och en ny modell, LS1016L, har tillkommit.
Sågarna har samma storlek på klingan, båda har laser så med andra ord kan man säga att LS1016L har ersatt LS1013L även om det handlar om en helt ny modell.
LS1013 utan laser kommer för övrigt att ersättas av LS1016 (utan laser) när den äldre modellen är slutsåld.

Makita Sverige har ju faktiskt en lista med auktoriserade återförsäljare på sin hemsida, http://www.makita.se/sidor/aterforsaljare.html, rimligtvis så säljer de rätt grejer. Om man inte tror det så kan man ju enkelt ringa till Makita och kolla.

:p
 
Nu var iofs diskussionen huruvida 1016 skulle säljas i UK eller ej, den finns inte (ännu) hos någon av de större återförsäljarna i UK (Lawson, Toolstop, Axminster) och inte heller på makitauk.com.
 
Är det någon som hört nåt om andra av Makitas kap&gersågar är på väg att ersättas?
 
LS1013 (utan laser) har just ersatts av LS1016, LS1214F och LS1214L är på väg att ersättas av LS1216 (osäker på om det blir med eller utan F (F=lampa)) respektive LS1216L (storebröder till LS1016L)
 
Tack för infon. Det är bra att veta lite om läget när man snart kommer att behöva kap/gersåg. Och jag har sneglat lite på Makita. Främst LS0714 dock.
 
Hittade lite forumsnack om LS1016L på www.contractortalk.com och tyckte det var riktigt intressant med lite info från dem som kört med sågen en lite längre tid.

Den jämfördes även en del med Kapexen, intressant läsning om man är i köpartagen...

Vår "gamla" BlackLine ger/kap-såg som vi fick av svärfar har börjat sjunga på sista versen nu så det är definitivt dags att börja skaffa en ersättare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.