Jag funderar på att sätta in braskassett i min öppna spis och vill höra av era erfarenheter, av er som redan har installerat, angående märken & storlek samt vad jag behöver tänka på när jag väljer...

Tack på förhand, Christina
 
Kolla hos:http://www.furulundspisen.com/index.htm

Har köpt en själv, bra pris, trevligt folk, och jag lovar att det blir varmt.

Dom har även en bra installations anvisning om man vill montera själv...

 
Själv köpte jag en Keddy spisinsats hos Idékonsult (Stockholm) till mitt sommarhus.
http://www.interide.se/

Efter WC, det bästa jag har gjort i sommarhuset, nu kan man vara där även när det är kallt och fuktigt ute, det blir varmt och torrt inomhus. 9 KW. Värmer huset på 2 timmar när man kommer dit en novemberkväll, och då är min storstuga på över 40 m2 uselt isolerad.

Kassetten är Keddy 110 med vinklade glas
http://www.keddy.se/index1.html

Det gick på ca 15 000:- inkl moms, transport 5 mil till Nynäshamn, installation (2 man som jobbade i ca 5-6 timmar). Det tycker jag var en bra deal.

Det som man tänka på är att kassetten får plats i den öppna spisen, samt att den går att installera. Jag har en stödpinne i mitten av öppna spisen, så det var bara den lilla Keddy-kassetten som gick att installera där.

Sen skall installationen besiktigas av skorstenmästaren, det tar han bra betalt för. Dessutom så krävde ha en trappa uppe på taket, trots att huset hade klarat sig utan en sådan i 30 år. Sen fick jag sätta skorstensskydd ovanpå skorstenen, då det började regna in i kassetten och gjutjärn och vatten går inte ihop = det rostar.

Trots allt, jag är MYCKET nöjd och fritidshussäsongen har förlängts väsentligt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.