Hej
Vi har bott i huset i 4 år, i våras började det plötsligt bli översvämmning vid avloppet när tvättmaskinen tömde ut vattnet, om jag då lyfte lite på det "vattenlås" som sitter i golvet så fungerar allt som vanligt, vi har inte bytt tvättmaskin. problemet är ju att om man har "vattenlåset" lite på glänt så kommer ju lukten upp. Jag har spolat med högtryckstvätt 20 meter in, men det blev ingen skillnad. det verkar som om det har blivit för trångt men det är ju samma saker som har suttit i minst 4 år.

När man tömmer ur tvättmaskinen när man helt tagit bort "vattenlåset" så är det ingen tillstymmelse till översvämmning då rinner vattnet iväg så bra, men det luktar ju inte så
gott.

Nån som har någon ide vad man kan testa ?
 
Luft kommer inte ut ur avloppsröret.

Eget/kommunalt avlopp?

Vacumventil eller rör på taket?

Provat att öppna annat vattenlås när maskinen tömmer?

Protte
 
Vi har eget avlopp, och rören är påbyggda i spaggeti av tidigare ägare sedan 50 talet i omgångar, det finns en luftning på ytterväggen men hur det är kopplat är nog ingen som vet längre, vi har ett bubbelbadkar som också är anslutet men inte till just detta rör och där är det inga problem men det blir ju inte samma tryck som tvättmaskinen, diskmaskinen som ligger i en annan del av huset fungerar utan problem.

Vi har 5 rör som mynnar ut i avlopps brunnen så det finns väl 5 utlopp.
 
När det gäller luftning, ska det finnas en på varje ända av avloppen kanske ?
Isåfall är det väl det som är problemet, men det har ju fungerat i många år.
 
Någonstans är det halvstopp men med 5 rör i brunnen kan det vara svårt att hitta rätt rör....

Protte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.