eviljava skrev:
Jag kan säga så här:

Material som elektrikern (förmodligen) använder är av mycket högre kvalitet än något skit från Clas Olsson. Plast, gummi, osv finns i olika kvaliteter. Kopplingsdosor likaså. Vilken kvalitet Clas Olsson saluför kan du säkert lista ut själv?

Visst kan man "snåla in" lite genom att köpa vissa grejer på Clas Olsson, men du kan inte jämföra priser utan att samtidigt väga in kvalitetsskillnaden. Köper man på Clas Olsson bör man samtidigt vara införstådd med att den förväntade livslängden på produkterna inte är lika hög.

För plastdetaljer kan detta yttra sig i sprickor, gulnad (vit plast), osv
Plus att ifall du köper från elektrikern och sakerna går sönder och det är garanti så kommer han dit och byter ut de. Om materialet som du själv har köpt gått sönder så får du betala elektrikern för att komma dit och byta.

Har hört med leverantörer och några har sagt att det är andrahands sortering som dom stora kedjorna får köpa.
 
Svårt att säga om materialkostnaden är rimlig utan att veta vad det är för material. Spontant låter de ju dyrt om det bara är kabel och något enstaka uttag.

425kr/h + moms låter rimligt.

Är det ett löpande jobb så borde du väl fått specificerat vad det är för material? Hur många meter av olika kabelsorter och pris/m?
 
2500kr låter rimligt för materialet.
Kvalite kostar och d e alltid dyrare än att köpa själv. Vilket kan förstås då firman ska ha lager, ha med delar, garantier osv.

MVH//Andreas (f.d service elektriker)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.