På "vattenlåsdelen" finns det två "pipor" som står uppåt och två pipor som pekar ut åt sidorna.. Vilken av dessa skall man koppla på avrinningen från diskmaskinen och spelar det någon roll vilken man väljer?

Jag hade tänkt att koppla på slangen på en av sidopiporna och använde en av de övre för överrinningsskyddet?

Någon som förstår hur jag menar?

Finns det i övrigt något att tänka på vid installationen? Kommer dra en T-koppling på kallvattnet som sen går med en ballofix ut till diskmaskinen då blandaren saknar avstängningsfunktionen.. Något att tänka på ang hur slangarna skall gå?
 
Redigerat:
C
Inte det du frågade efter, men en lösning, om du vill ha en bekvämare avstängning, är en kran som monteras med vredet på översidan av diskbänken genom ett borrat hål.
 
Milkshaken
nej det spelar ingen roll vilken av piporna du använder, bara se till att det inte blir för stor brytning i slangen bara. Sen ska du även klamra slangen.
Cheetah,s förslag är näst bäst, men bäst är att köpa en ny blandare med avstängning.
det är alltid bäst att ha avstängningen ovanför diskbänken, då den annars lätt glöms bort.
Vattenskador pga diskmaskiner är den vanligaste skadan i moderna kök. Det behöver inte spruta ut vatten utan några droppa hela tiden blir många droppar på några år.
 
Det heter ju egentligen att avstängningen ska vara lättåtkomlig vilket innebär att när det inte finns avstängning på blandaren så drar rörläggarna oftast fram en vända rör i framkanten på skåpet just innanför ena luckan så att man lätt kommer åt en kran de sätter där framme.

Tänk på innan ni ansluter diskmaskinens avlopp och kolla så där är fritt lopp in i vattenlåset från den pipan ni väljer att använda.
De brukar nämligen vara pluggade en bit in och många missar att borra upp ett hål där vilket leder till problem.
 
Har borrat ur pipan så den biten är lugn.. Sen är alla kopplingar inkopplade och efter lite omtagningar är det nu tätt.. Gick åt fler varv än beräknat med gängtejp...

Blandaren är en ny blandare utan avst.. Var medveten om detta vid köpet men nu sitter balofixen bakom soporna och det är väl tveksamt om det räknas som lättåtkomligt... Får väl ev anlita en rörmockare ändå för att ordna till det...
 
Det är nog aldrig fel med fackman när det gäller vatten då det inte är kul att komma hem och ha vetten överallt för att det brustit någonstans.
 
Det får sitta till dess bönkskivan är monterad åtminstone sen får vi. Men att det skulle brista har jag svårt att tro.. Det är ju samma grejer som rörmokare använder så så länge allt är kopplat rätt så tror jag inte det är mindre hållbart.. Det är väl få läckor som beror på kopplingar som brustit? Det är väl snarare felkopplingar alt makinfel som är de vanligaste orsakerna?
 
Milkshaken
Nja, kopplingarna brukar ju som sagt inte barta spricka, men en del dom gängar på det snett. Och med tiden så vibrerar det loss lagom mycket för att börja droppa.
Har åtgärdat en hel del såna köksgolv där hemmapularen haft övertro på sig själv. Inte roligt att ibland sålänge som 4 månader få gå på ett spånat provisoriskt golv och en avfuktare som drar satan med ström, ibland så upptäcks det dessutom på vintern och då blir det riktigt kallt inne på köksgolvet.
Mitt tips är att du kollar till allt en ggn till om någon vecka iaf. Torka kopplingarna ordentligt med en frottehandduk, sen låt det gå någon vecka så ser du om du har lyckats..
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.