Stuprör som inte har anslutning till avloppssystemet avslutas nedtill med utkastare. Dessa brukar vara korta och lämna av vattnet strax intill grunden. Följaktligen är det vanligt att husägaren förlänger röret med t.ex. olika plaströr. Dessa lösningar ser i allmänhet provisoriska och ganska fula ut. Finns det ingen tillverkare som gör längre utkastare, alternativt någon snygg tillsats som man kan montera på normala utkastare?
 
Tack! Men jag känner till de där och tycker inte heller att de är särskilt snygga. Vad jag är ute efter är ett längre rör av plåt som blir en snygg helhet med stupröret.
 
En bit stuprör.... :)

Enkelt och ser likadant ut som, ja, stupröret.
 
Eller så gräver man ner en bit avloppsrör så det ser ur som anslutet till dagvatten och låt det mynna ut på gräsmattan en bit ut.

Protte
 
  • Gilla
SvanteGp
  • Laddar…
Tack även till er! Men det blir ingen grävning för det är bara sten och elände på tomten, och dessutom en stödmur alldeles under stupröret som komplicerar till det hela. Och visst kan man använda en bit stuprör - men utkastaren är inte gjord för att förlängas, varför det blir en provisorisk lösning. Hur gör man det i så fall så att det blir en lika snygg enhet som resten av stupröret?
 
Man använder en vanlig rörvinkel, 70 grader, i stället för en utkastare.
 
OK, det verkar vara en möjlig lösning. Men är det inte konstigt att ingen tillverkare erbjuder längre utkastare, med tanke på att nästan alla ordnar provisoriska lösningar på detta problem?
 
Be en plåtslagare göra en åt dig då får du den längd du vill ha.
 
En längre utkastare måste ju se i stort sett lika dumt ut som alla andra provisoriska lösningar. Men vill du ändå ha en så finns det muffade böjar som går att sätta längst ner istället för utkastare. Och på dem är det bara att sätta en vanlig bit rör. De vanliga böjarna kräver en krympt ände och för att göra en sådan behöver du en krymptång och det är inget folk brukar ha hemma.
 
Tack för tipsen!
 
I städerna har man ju ofta en stenränna som ligger i trottoaren som fyller denna funktion.
Tycker man sten är för dyrt, så gjuter man en i betong.
Tycker man det är fult, så.. tja..

/ Fredrik
 
  • Gilla
FarsanSeger
  • Laddar…
eller slå av gaveln på hängrännan....brukar bli en lång härlig stråle..........
 
saturnus skrev:
eller slå av gaveln på hängrännan....brukar bli en lång härlig stråle..........
Problemet med det är ju dock att vinden får vattnet o pissa ner hela fasaden emellanåt. :|

Ifall man nu bara tycker det är fult med vanliga stuprör + utkastare så kan ju en kedja vara en lösning. På rätt ställe så är det riktigt tjusigt må jag säga. :cool:

Dock är det ju inte ett alternativ ifall man nu inte vill ha vattnet nära huset.

Tr%C3%A4dg%C3%A5rd%20%285%29_thumb%5B3%5D.jpg
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.