Tjena,

Vi håller på att titta på Oktav från Myresjöhus och funderar lite på om man ska välja helentreprenad eller byggsats. Pris på nycklefärdigt hus (standard) är ca 3,0 Mkr och på byggsatsen 1,5 Mkr (exklusive grund). Vi känner en mycket duktig byggare personligen som vi verkligen litar på och jag antar att det är A och O om man tänker ge sig på byggsats och inte kan bygga själv (kontorsråtta).

Finns det någon som har erfarenhet från samma situation/svåra val?
Tror ni att det finns pengar att tjäna på att köra byggsats?

Ha en toppendag!

MVH

Mikael
 
Om man ska köpa byggsats så tror jag att det är bättre att göra det genom en leverantör som specialiserar sig på stomresta hus som t.ex. Fiskarhedenvillan och Villa varm. Om man ser på prisexemplet som finns på Villa varms hemsida så borde ett hus i Oktavs storlek inte kosta mer än max 1,3-1,4 hos dom. Sen är det nog lite olika vad som ingår så det måste ju säklart kollas upp. http://www.villavarm.se/husleveransen-96.asp
 
Hej Byggankan!

Ok, så det är mycket jobb (kostnader) förenat med att resa stommen? (antar att t.ex. grund som är dyrt ingår i stomresta hus). Det är ju lite så att vi verkligen fastnat för Oktav och verkligen vill ha det huset så just nu försöker vi utreda om vi ska köpa det på helentreprenad eller som byggsats men det är som sagt inte lätt för oss som rookies. I byggsatsen ingår i stort sett samma utrustning som i totalentreprenaden (förutom grund, VVS och El). Tror du att Villavarm kan bygga någon form av Oktav-kopia?
 
Jag tror att i slutändan komemr ni nog landa på samam pengar ungefär.
MEN om ni har en bra referens på en byggare så skulle jag köra på det - de byggare som man "får" från husföretagen brukar skifta väldigt i kvalitet. Vissa är nöjda - andra gråter ut i plus...
Husbyggsatsen är en sak- men det är minst lika viktigt hur man sätter ihop den !

/K
 
Du kan ju kontakta Villa Varm och se vad de säger. Jag har ringt och frågat dom lite förut och de verkar ha väldigt nöjda kunder. Nu köpte vi visserligen Fiskarheden istället för att det blir billigare för oss.
 
Byggankan, vilket Fiskarheden köpte ni?
 
Domherren. Men vi har ritat om den helt och hållet invändigt (ungefär som Eksjöhus Lyckan Funkis) samt ändrat så att det är en utbyggnad på 3 meter på baksidan och ingen alls på framsidan (standardhuset har 1,2 meter på framsidan och 1,8 på baksidan).
 
Litar ni blint på byggaren tycker jag absolut ni ska köra med honom och köpa byggsats av Myresjöhus. Till sist och syvende är det snickaren som håller hammaren i handen och avgör hur bra huset blir!

Men är ni vänner är det nog bäst att låta bli då det är vanligt att det blir meningsskiljaktigheter om ett husbygge.
 
Om du inte är mycket kunnig inom byggnadsteknik eller känner någon som du litar på och som är mycket kunnig så bör du köra på helentreprenad (totalentreprenad) med Myresjöhus.

Även om du väljer att köra via "din" byggare så tänk på att det är viktigt att du avtalar på helentreprenad och inte kör delad entreprenad. Man får nog vara byggare själv eller stor erfarenhet från projektledning av entreprenader om man ska lyckas ratta en delad entreprenad på egen hand.
 
Lumiere skrev:
Om du inte är mycket kunnig inom byggnadsteknik eller känner någon som du litar på och som är mycket kunnig så bör du köra på helentreprenad (totalentreprenad) med Myresjöhus.

Även om du väljer att köra via "din" byggare så tänk på att det är viktigt att du avtalar på helentreprenad och inte kör delad entreprenad. Man får nog vara byggare själv eller stor erfarenhet från projektledning av entreprenader om man ska lyckas ratta en delad entreprenad på egen hand.
man får tydligen va på sin vakt med deras 'totalentrepenad 'det har efter en bekant,berättats att dom kör delad utan att kunden tänker på det.
allt för att komma ner i kostnad.
så håll koll.
 
Jag tycker inte att man ska vara så rädd för att köra på delad entreprenad. Självklart finns det fördelar med totalentreprenad vad gäller upplägg av byggnadskreditiv, samordning och att man inte behöver ha samma egna ansvar. Fördelarna som jag upplever med vår delade entreprenad är att det hela tiden är jag som bestämmer. Vi kan själva välja entreprenör för varje delmoment, ha en bra dialog och direktkontakt med hantverkarna då de är anställda av mig och inte av något husföretag. Konstant tillgång till huset under byggtiden (vad jag förstått så är det många husföretag som inte lämnar ut nyckeln förrän huset är färdigt). Och sist men inte minst så kommer vi när huset är klart att ha en väldigt stor kunskap om hur det är byggt. För oss som bygger mycket själva och räknar med en ganska lång byggtid är samordningen inget som helst problem heller. Det gäller bara att ha en bra dialog med hantverkarna om hur lång tid de behöver och i vilket skede de vill komma in och arbeta.
 
Anledningen till att husföretag inte lämnar ut nyckeln innan huset är färdigt beror på arbetsmiljölagen. Om de lämnar ut nyckeln och du går in i huset och snubblar på tröskeln så är det deras ansvar. I.o.m. att de har totalentreprenaden har de även tagit över byggherrens ansvar i arbetsmiljöfrågor.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.