Mikael_L
Jag tycker du låter snickaren uppföra ett likadant hus i lösvirke.
Det blir antagligen inte speciellt mycket mer pengar (kanske t.o.m lite mindre) och det blir ett bättre och rejälare hus.
Men se till att du får ett pris på det hela innan, så du har klart att priset inte drar iväg.

Ja förövrigt, vad är det för snickare du hittat? Någon du känner (till) ?
 
Småkul tråd men det finns saker man kan handla på Bauhaus, Webergrillar är ett exempel samt att de tydligen har mer än hyfsade priser på kopparrör.
Personalens samlade kompetens understiger dock en treårings så fråga inget.

/Kent
 
  • Gilla
BigR
  • Laddar…
hej. lägg upp en bild på det huset du skulle köpt. samt lite mått.

mitt tycke är att snickar`n bankar ihop ett till dig.


en liten notis: beijer är inte så himla bra heller...
när jag byggde min stora altan å skulle bygga trappan som sista finish.
den är gjord i 2"7" och jag är en sån pedantisk person att det virket jag köper handplockar jag å vill ej ha massa stora kvistar m.m.
gick igenom en hel hög för att få fram ca: 20 st 4,8 m.
en anställd kommer fram till mig å frågar vad jag gör?
förklarade att jag väljer ut fina.
men herregud sa han, du skall gö bygga en altan å ha trallen över!!!
-jasså skall jag det? å det vet du????
jag skall bygga en trapp å vill ha fina plank...
då säger han: skall du bygga trappan inne?
jag började gapskratta för jag orkar inte med sånna häringa personer å sa: att inte du kryper tillbaka till din mc donalds lucka istället... han gick å sen läser man på ryggen....BEIJER- FRÅGA NÅN SOM VET...

TILLÄGGER ATT DENNA PERSON SAMT NÅRA TILL PÅ DETTA STÄLLE ÄR LITE KÄNDA ATT EGENTLIGEN INTE KUNNA SÅ HIMLA MYCKET...

JUST DESSA TIDER SOM ÄR NU ÄR ATT BYGGHANDLARNA TAR IN MYCKET SOMMARJOBBARE M.M Å DOM HAR INGEN KUNSKAP MER ÄN ATT MÅTTA VIRKET PÅ SLÄPET MEN EJ VETA DIMENSIONERNA M.M..

TS hoppas allt löser sig för dig

mvh
estwing
 
Har varit 2 gånger på Bauhaus och båda gångerna råkat ut för personalens inkompetens och bristande engagemang. Något som jag aldrig upplevt på något annat byggvaruhus som K-rauta, XL-bygg eller Beijer.
Vi sökte efter dörrtrycken och då pekade Bauhausförsäljaren med handen och sa, jag tror det skall finnas vid tredje montern. Det gjorde det inte ! Dessutom stod det CHEF på försäljarens skjorta . . . . .
Vidare ville vi ha hjälp med att få ner en det till en byggnadsställning från högt uppe vid taket. Hittade 2 grabbar som satt och pratade och jämförde sina nya mobiltelefoner vid varsin truck. De kunde inte hjälpa till utan pekade på en annan kille med truck som befann sig ute på brädgården. När vi kom dit till honom så var det 2 i kö som också ville ha hjälp med att plocka ner saker. Jag vände om mot "mobilgrabbarna". De pratade fortfarande med varandra vid sina truckar men när de såg mej komma tillbaks startade de truckarna och körde iväg. Vi avvaktar med byggnadsställningen tills någon har tid, tänkte vi.
Istället handlade vi vidare och efter en stund tittade vi på innerdörrar och hade lite frågor ang. dessa. Åter till chefen. Han orkade inte heller denna gång ta sig från sitt bås utan upplyste oss bara om att alla info står på lappar vid dörrarna. Pekade också med Hela handen var dörrarna fanns. Fast det visste vi ju redan . . .

Vi skulle även köpa ett golv till en gästbod och frågade en annan försäljare vilket golv som passade bäst om man skall kallställa boden över vintern. Vi förklarade vad kallställa var och han hade så klart ingen aning. Han rådfrågade en annan försäljare och de kom gemensamt fram till att det nog inte gick med något golv för att då skulle inte garantin gälla. Jo, kanske att det skulle funka med massivt furugolv, och pekade mot andra sidan av golvavdelningen . . .
Vi fick helt enkelt bilda oss en egen uppfattning och köpte tillslut ett laminatgolv. Om det var rätt får tiden utvisa.

En summering av dagen: Man är utstuderat skicklig att peka på Bauhaus.

Själv jobbar jag inom en annan servicenäring och vet hur viktigt det är att hjälpa kunderna, för då kommer man tillbaks och dessutom talar man väl om företaget. Vet man inte svaret så måste man vara ärlig och säga det, men också veta vem man skall fråga för att kunna ge kunden rätt information.

Faktum är att en sådan här tråd är förödande för just Bauhaus. Hoppas att någon Bauhausare läser och uppdaterar företagets kunskaps- och servicenivå.
Självklart förstår jag att det finns de Bauhaus som har skickliga och kunniga säljare också. Tyvärr drabbas dessa butiker också av skitsnacket runt de dåliga butikerna. Beklagar detta !
 
bauhaus är det sämsta stället att handla ...som jag ser det så är det omöjligt att få hjälp ..man får vänta jättelänge pga av att det är underbemannade...och när man väl får hjälp så får man fel vara....dom kan inget...
dom ger ett virrigt intryck ...ofta hör man ordet "tror" när man pratar med dom ..jag blev så arg när jag var därinne så jag sa till honom ...tror får du göra i kyrkan ...
 
H
Söder om Stockh. är det väl södermalmsstilen som gäller i alla affärer. Bauhaus i Barkarby och Uppsala har alltid kunniga personer till hands.
 
Men det är väl bara att inse att det är så här det ser ut idag? Det finns stora köplador där man får ha koll själv (Ica Maxi, Elgiganten, Bauhaus osv), sen finns det mindre mer specialiserade affärer där priserna är högre, och ofta även kompetensen hos medarbetarna.
 
  • Gilla
Jocke Best
  • Laddar…
holmertz skrev:
Söder om Stockh. är det väl södermalmsstilen som gäller i alla affärer. Bauhaus i Barkarby och Uppsala har alltid kunniga personer till hands.
Kan inte riktigt hålla med. Blev hänvisad fram och tillbaka på Bauhaus Barkarby i tre timmar i lördags. Ingen ville kännas vid att efterfrågad vara fanns på deras avdelning. Det slutade med att jag hamnade på Bauhaus Bromma där jag blev hänvisad åt ett håll (drive-in), men varan i fråga fanns på en annan plats (trädgård) där jag hittade den själv.
Känns inte helt bra att ha lagt 10 000 kr i deras händer i lördags. Det lär inte inträffa igen.
 
Jag förstår irritationen här inne men ändå inte. Hela grejen med att gå till stora lador är att man får det billigt men också med sämre service, därav det är billigt. Man kan inte förvänta sig samma service när man går till elgiganten och köper en tv som man får när man går till en bang & olufsen butik. På "bang" har de så stora marginaler att de kan ha en duktig säljare som under en viss tid inte har så mycket att göra heller medans på elgiganten så har de låga priser eftersom de exempelvis har mindre kompetens och färre medarbetare per kund. Likväl är det om man går till de stora bygghusen, sedan kan man alltid ha "tur" att få tag på en riktigt duktig medarbetare eller så har man otur och får tag i en student som extraarbetar.

Såhär fungerar det överallt i samhället och jag förstår inte riktigt hur folk inte listat ut det? Går du exempelvis till en ny arkitektfirma då kan du säkert få det billigare än hos en etablerad. På den etablerade är det säkerligen stor chans att du får ett bra utfört jobb medan det på den nya kanske utförs lite nybörjarmisstag. Visst, det kan vara helt tvärt om också men priset på en vara/tjänst brukar ofta avgöra hur kvalitén är på den och det runt omkring.
 
  • Gilla
Daggew och 1 till
  • Laddar…
Sämre service = Billigt ?
Bauhaus har inte bara billiga varor. Har jämfört många priser under våren. På alla de lokala bygghandlarna.
Klart billigast var ByggMax och där får man minst lika bra(dålig) service som på Bauhaus. Ett exempel på prisjämförelse: Byggbeslag som t.ex. balksko kostade 11:- hos ByggMax och 29:- hos Bauhaus samt 24:- hos XL-bygg.
Produkter som Bauhus har som lockvaror är regält billiga och har oftast bra kvalité. Men det ordinarie sortimentet kan ibland hålla ett högre pris. (Man måste väl tjäna in pengar på något).
Virket som jag köpte under våren fick jag offert på och gissa om jag blev förvånad när XL-bygg var billigast. Dessutom bra kvalité och gratis hemkörning. Byggmax blev faktiskt dyrare och hade sämre kvalité på virket.
En lustig sak med ByggMax är att när jag skulle efterbeställa lite skruv och några beslag och ville ha det hemskickat så ville de ha 900:- för att skicka det till mej. Skrattretande !
 
Det verkar vara en ganska röd tråd när det gäller bygghandel, Bauhaus, Byggmax m.m, totalt ointresserade av kunder, och kan inget om produkterna.
Jag är ganska händig och insatt i de flesta byggmaterial och andra relaterade produkter, men OM man har en fråga till personalen och dom ser ut som ett frågetecken redan då man öppnar munnen och sen ska dom läsa på kartongen och titta i manualen och sen ska dom ringa nån kollega som inte heller vet.
IDIOTER!!!
Men XL-bygg verkar ha duktigt folk iaf.
 
Håller med om att Bauhaus personal är totalt jävla värdelösa rent ut sagt. Arroganta, inkvoterade förorts folk dominerar personalstyrkan på Svågertorp - Malmö. Varje fall det intrycket jag har fått av varuhuset dom gångerna jag har varit där.
Tyvärr får man väl säga, har det plöjts ner ganska många tusenlappar där senaste 2.5 året.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när jag bokstavligen fick en utskällning av kassörskan när vi påpekade att priset på varorna (två stycken till antalet) var felmärkta.
Hon blev ganska tyst när det visade sig stämma dessutom...

Byggmax i Staffanstorp tycker jag fungerar rätt bra, betydligt lättare och smidigare att handla där än på PoG, Hornbach, Bauhaus såvida det inte är lördag eftermiddag eller under semestertider dvs. Visserligen får man vara mer observant på kvalitén @ virket jämfört med PoG...

Hornbach utanför Malmö har jag nästan bara positiva intryck ifrån. Synnerhet kunskapen och servicekänslan man får på maskinavdelningen. Finns en som uppenbarligen inte har nån aning om vad han snackar om, men sen är resten riktigt duktiga :)
Färgavdelningen däremot, dom kan sannerligen dra åt helvete... Har aldrig tid eller lust att visa nåt även fast man stått och väntat en kvart på sin tur.
Deras Drive In är helt okej också!

Kanske blev lite OT men men
 
Appropå Bauhaus.
Lillevilla är skräp sa min snickare och vi kämpade enormt för att gömma alla kvisthål etc och grundmålade huset flera ggr innan det slutmålades. De låter paketen ligga utomhus och plasten går så småningom sönder. Trots att det står att så ej får ske från tillverkaren och att inga garantier då gäller på husen. Och givetvis blir det då delvis förstört eller slår sig i regn. Jag har påtalat liknande fel som du tar upp till deras VD utan något resultat i varuhusen. Har fått bra service i Kalmar men i till exempel Örebro fanns inte heller det som skulle skickas ut på överenskommen dag.

En massa strul innebar att jag till sist begärde och fick faktiskt ett skadestånd vilket är det enda positiva jag kan säga om BH i Örebro. Men det var som sagt från VD som sitter i Stockholm Rotebro. Efter att jag varit flera gånger i Örebro för och handla så har det saknas till och med bland priser som man inte kunna få fram i butiken när man äntligen har hittat någon säljare. Många gånger så är produktkunskapen mycket dålig. Du måste vara väldigt kunnig själv och veta vad du ska ha för att handla på Bauhaus. De har st sortiment men de har blandat bra kvaliteter mycket skräpprodukter också!


R Rillerulle skrev:
Ville bara lägga ut en varning för Bauhaus.

Har sedan ca 1,5 år tillbaka tänkt att köpa en Lillevilla från Bauhaus
och har utgått från den på mitt bygglov.

Har under flera tillfällen under denna tid varit i kontakt med Bauhaus och
fått en aningen svävande svar på mina frågor men kört på ändå.

Nu mot sluttampen så har jag precis byggt klart grunden. Bokat upp en snickare samt bokat en lastbil för transport av huset. Alltså mycket förberedelser som är svåra att skjuta på innan sommaren.

Jag pratade med Bauhaus vid ett flertal tillfällen (Bauhaus Länna Sthlm). för att verkligen förvissa mig om att huset jag ville ha fanns inne och det var alltid tummen upp.
Denna vecka skulle jag åka dit och betala huset.

Döm om min förvåning när det visar sig att de inte har något hus. Eller jo förresten. De hade ett på lager. Ett som stått där i tre års tid helt öppet bakom huset. Vattenfyllt och med en del skador. Det vågade jag inte chansa på att köpa.

Blev erbjuden att köpa huset för 10 000 kr mindre men då helt utan garanti! Inte en chans.
När de först började att sälja huset så var det för priset de nu erbjöd.

Nu står jag här utan hus. Hela sommarplaneringen förstörd och en helt noll serviceminded försäljare som inte ens erbjöd mig att boka ett nytt hus.

Stor varning för Bauhaus inkompetens och att det tydligen inte duger med att dubbel och t.o.m. trippel checka information. Det stämde ändå inte.

:@q(;^;)p
 
Tyvärr är folket som anställs på sådana byggvaruhus endast där för att få jobben gjorda men kompetens inom yrket brister.

Jag själv var på jakt efter anslutningsslangar för en duschkabin och besökte byggmax i Eskilstuna. Jag fick prata med den person som var expert när det gällde slangar och rör. Jag bad om en anslutningsslang och fick i frågan om jag köpt kabinen hos dem och om jag hade serienumret. Med att grundligt berätta vad jag behövde och vad prylen gjorde så lyckades jag få honom att ”förstå” vad jag skulle ha. Det slutade med att han dök upp med en skarv muff till dräneringsrör. Frustrationen fick mig att ge upp och besöka en annan butik.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.