Y
Sitter här i en vrå, inga innertak eller knappt några innerväggar är uppmonterade. Efter lång tid utav laga isolering och kondensplast så blickar jag snabbt upp mot taket när jag hör något ljud. Fasandes för att mössen snart ska komma efter att de har skördat ute på fälten.

Så... Jag får ju ha ett färdigt hus innan jag skaffar katt så vad gör jag till dess?

* Musband - kräver att jag kommerpå alternativ montering då mitt hus inte är som andras tydligen...

* fällor - jovisst, men det innebär ju att man låter mössen få bo däruppe tills de väljer att besöka fällan...

* elektronisk musfälla... Detta lockar mig, det är ganska många som menar på att det kan funka. typ 2500kr för 2st Topo Stop som jobbar tillsammans.. Det bör täcka vinden ganska så väl..

*sågar bort allt vad fruktträd heter, något jag hittat bland musskit och äckelpäckel, det är faktiskt kärnor... någonting drar dom med sig upp och äter.... Så ska såga bort allt sånt och bara ha blommor, haha

* stänga för alla öppningar i tak å väggar... hittat många återvändsgränder de har tagit sin in i, bajsat, och gått sin väg, såvida de inte fastnat och blivit skelett.

* kan man med att lägga tjockt lager med enris runt huset? är det dyrt med enris? haha

Fast vad tror ni? Har ni sett några nya anti.möss prylar för iår?
 
Redigerat:
Jag har samma problem som du med möss, ett halvfärdigt hus som ger de jä__arna alla möjliga ställen att ta sig in på. Jag har kört med fällor och även testat gift. Giftet såg jag inga större verkningar av men med fällorna tar jag ett 20-tal varje år.

Det bästa medlet för mig var just att ta bort allt ätbart. Jag började med kompost och lärde famijen total-diciplin när det gäller att inte slänga matrester i soporna. Mössen söker sig bort om de inte hittar något att äta. Det har blivit färre möss men de är knappast borta... Jag lyckas nog nätt och jämt hålla nere populationen med dessa medel.

Jag har också kikat på elektroniska bekämpningsmedel men det har fallit på att de kostar skjortan och lite till samt att jag är osäker på om de verkligen funkar...

Någon som har goda erfarenheter av Topo Stop etc? Fördelar/Nackdelar?
Btw, för fällor är jordnötssmör det ultimata betet!!

Mvh / Azkel
 
Y
Tänkte på detta med Topo Stop - deras sänder inga pulser i el-kablarna, och de förklarar bestämt att sånt bara är bluff och båg när andra tillverkare hävdar denna funktion.

Men när jag bad några att komma och märka ut var telekablarna låg i marken, så hakade dom på utrustning som skapade pulser eller magnetfält som gjorde så de kunde spåra de nergrävda kablarna.

Sen om möss bryr sig om sånna pulser vet jag ju inte men... Lutar nog att jag köper Silverlines produkter, de säljs ju i riktiga butiker över landet, vore det ren skit så hade de nog plockats bort från hyllorna i slutändan -hoppas jag.
Lite prisskillnad dessutom topo kostade nästan 1000kr mer..
 
Redigerat:
Y
tyyypiskt, nu hörde jag en! Imorgon får det bli inköp!

Har sprungit runt och hoppat på vindsplan för skrämma iväg dem... samt stängt av värmen här nere, haha
 
Y
fyra hinkar med vippor och dubbelnougat... två silverline skrämmor på var sin kattvind sida, dvs var sin långgavelsida...

och jag har faktiskt inte hört något mer, eller fått något i hinkarna...

anticimex var här för ge mig råd, pratade lite om gifter och han sa det var en myt att de blir törstiga av nutidens gift... och ja risken är att de dör inne i huset... hade det varit hemma hos honom själv hade han satt giftboxar utanför... elektroniska skrämmor vågade han inte kommentera mer än att det inte var något dom rekommenderade samt att det inte fanns bevis att de gör någon nytta...
bäst var att stänga alla ingångar för mössen...
-och hålband/spikband var okej trots relativt stora hål..
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.