Y
Planerar köket, det mesta blir från ikea men vitvarorna från annat håll.

Dock är jag nyfiken på ifall man kan montera fast skåpsluckor på alla kyl och frysskåp eller om de måste vara anpassade för detta, och vad skiljer då isf. djupet?
 
Kan och kan men mitt svar är nej..

En inbyggnads är smalare, ca 57-58cm bred.

Och är förberedd för glidlister som kopplar ihop kylens dörr med skåpdörren.
 
Elektrolux har sk "slot in" kylar och frysar som det ska monteras snickerilucka på. Dessa slot in är lika breda som vanliga kylar och frysar och man ställer dem på golvet bredvid ett eller mellan köksskåp.

Dessa slot in är aningen mindre djupa för att luckan ska hamna i samma nivå som övriga luckor. Annars brukar ju dörren till kyl och frys peta ut några cm från övriga skåpsluckor. Dessutom verkar det som om gångjärnen är anpassade så att snickeriluckan inte tar emot bredvidståendes skåp när man öppnar. På slot in använder man inte glidskenor, luckan hängs på mha beslag i överkant och fästs sedan fast undertill och å sidorna.

Att fästa en snickerilucka på ett vanligt kylskåp går nog bra om man är lite uppfinningsrik, men man får nog problem med djupet och gångjärnen.
 
dannyowl skrev:
Att fästa en snickerilucka på ett vanligt kylskåp går nog bra om man är lite uppfinningsrik, men man får nog problem med djupet och gångjärnen.
Sen är ju dessutom många kylskåpsdörrar lätt välvda samt att det kanske kan bli svårt ur försäkringssynpunkt/reklamation.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.