Hej alla

Har ett udda problem. Abbonerar på Boxer där Kanal 5 och TV 3. Innan när det blåste hårt eller regnade mycket så blev det mycket störningar, bilden fryser sig bland annat.

Nu efter helgens regnoväder så försvann kanalerna i en vecka. Gjorde en ny sökning igår och då var de tillbaka med frysningar i bilden.

Alla andra kanaler funkar klockrent. Bra TV3 och 5:an som strular.

Vad kan det vara?
 
Du har för dålig signalstyrka från antennen. 3:an och 5:an ligger på samma mux (=frekvens) så det är rimligt att de fungerar lika bra/dåligt. På den muxen finns även Canal+, Disney Channel, TV8 och VH1. Kolla på www.teracom.se

Några alternativ:

1. Flytta antennen

2. Skaffa en bättre antenn

3. Skaffa en antennförstärkare. Den ska sitta så nära antennen som möjligt. Vid TV:n gör den ingen nytta.

/Hasse
 
Där jag bor finns flera starka sändare att välja mellan. Den närmaste (Sävedalen/Göteborg) är dock blockerad av skog, samma problem gäller f ö även parabol. Kanske har du någon störning mellan dig och sändaren också?
 
Hade problem igår, TV6 tror jag det var, men även lite på 4an, men idag funkar det fint - och är bättre väder. :)
Hade större problem förrut, men en förstärkare som sitter före Boxern gjorde susen (så visst funkar det även om den sitter nära tv/Boxern).
 
Klart är att en förstärkare bör sitta så nära antennen som möjligt, får att förstärka en så "ren" signal som möjligt. Men visst, ibland kan det funka med en förstärkare bakom TV:n också. Angående 4:an och 6:an så ligger dom på samma mux, så det två kanalerna "hänger ihop"
 
Ska testa med en signalförstärkare. Tack för hjälpen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.