Hej!

Har ett 1,5planshus från 30-talet med en inredd vind. Nu ska vi ta bort väggar och garderober för att få mer plats och ha öppet överallt ända upp i nock.

Så var det isolering mellan bjälkarna som ska göras! Hittade en artikel som handlade om att "inreda vind" som förklarade en del. Men, hur gör man luftintag vid takfoten och luftutsläpp vid taknocken?? som tydligen ska i luftspalten mellan yttertakspanelen och isoleringen. Luftspalt fattar jag, men inte hur man gör luftintag och luftutsläpp. Taket är under omläggning just nu. Ska de passa på att göra något angående detta?

Blir det inte otätt tak om man tar hål i råsponten för ventilering??
 
Antingen isolerar du på utsidan, vilket är rekommenderat av många, eller så tar du upp hål för mögelstoppers vid takfoten och vid nock samt en luftspalt. Alternativet, då du har ett gammalt hus utan plast är att isolera med nåt eko fiber...
 
Tack för snabbt svar! Mögelstoppers? vad är det och var hittar man dem? (Isolera på utsidan tror jag inte vi gör eftersom de håller på med taket och vi inte har räknat in isolering där.)
 
Det är små ventiler som du sätter i råsponten. Finns i alla välsorterade byggvaruhus.
 
Tack för svar! Hittade billiga mögelstoppers på Jula! 10st för 199kr.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.