Hej!
Förra året satte vi upp en friggebod på tomten. Eftersom den sommartid används som lekstuga så vill vi sätta in ett extra fönster. Boden är oisloerad och väggarna består av liggande panel som "hålls ihop" av 2 diagonala 45x45 reglar på insidan.

Jag tänket såga ut ett hål i lämplig storlek, men vad ska man ha för fönster? Ett öppningbart med karm känns som det är betydligt tjockare än den tunna väggen? Hur fäster man ett fönster i en så tunn vägg på bästa sätt?
 
Såga upp hålet försiktigt och skruva sen en karm/ram av reglar på insidan. Som du sen skruvar fast utifrån igenom panelen in i karmen. sen är det bara att sätta fönstret på plats och fästa. Sen foder runt fönstret på utsidan. Så hade jag nog gjort.
 
B
"glasskiva"(plexiglas)
såga hål sätt "lister" på en sida limma fast rutan, limma på andra sidan och sätt dit "lister"
 
byggare henke skrev:
"glasskiva"(plexiglas)
såga hål sätt "lister" på en sida limma fast rutan, limma på andra sidan och sätt dit "lister"
Känns som att du läser mellan raderna... "Ett öppningbart med karm" :rolleyes:
 
Åk till byggåtervinningen köp en fönsterbåge som är ca 55cm bred. Denna båge passar perfekt mellan två reglar ( om det är reglat cc60). Såga upp mellan reglarna . Lyft i bågen och skruva fast så att utsida fönster livar med utsida panel. Spika dit foder runt fönstret. skruva dit ett passande fönsterbleck eller bara gör en lutande bräda som bleck.
 
Redigerat:
Tack för era svar. Väggarna är konstuerade på följande sätt: panel som är inskjuten i hörnreglar och varandra. Därefter har två reglar satts diagonalt och spikars fast i varje panelbräda.
 
  • frigga-vägg.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.