Hej!
Nu flyttar vi in i vårt drömhus nästa vecka!
Huset är en putsad 20-talsvilla, 1,5 plan samt källare.
Vi har haft omfattande besiktning av huset och vet att det är en del vi måste ta tag i... Taket, som är nylagt men där det ej bytts ut tillräckligt mycket av den rötskadade råsponten, behöver göras vid. Ventilationen är bristfällig (fukt på vinden och risk för fukt i källare). Har även några fönster som helt eller delvis behöver renoveras.
Vi vill så snabbt som möjligt få en "frisk grund" dvs få igång ventilationen och fixa taket. Detta är dock något vi behöver hjälp med. Då det är vårt första hus är vi lite villrådiga vad gäller hantverkare, vem kan man lita på mm...
Behöver alltså tips om hur vi ska gå till väga! Tacksam för svar och goda råd!
 
Att hitta bra hantverkare är alltid ett pyssel. Finns många alternativ för att få kontakt med firmorna (bello.se, Gula Sidorna, rekommendationer från grannar etc) men oavsett vilket så är det viktigt att göra sin egen kontroll av respektive firma :

1) Kolla ekonomin på t.ex. allabolag.se så att firman inte har stora skulder och är nära konkurs eller är precis nystartat vilket också kan vara ett varningstecken.

2) Be om ett par referenser för liknande projekt de gjort nyligen och kontakta dem.

3) Magkänsla. Kommer ni överens med kontaktpersonen? Verkar det vara ett sunt bolag och vettigt folk?

4) Stressa inte. Huset har stått där sedan 1920 och kommer ni igång med renoveringen i september eller mars spelar mindre roll. Se till att ta rätt hantverkare och inte den som först är ledig.

Är ni oroliga för fukt i källare / vind så åk och köp en bra avfuktare så har ni satt plåster på problemet tills att ni hunnit göra en mer långsiktig åtgärd som dränering eller vad ni nu hade tänkt.
 
Tack för tips och goda råd! Önskar bara att jag hade lite mer vänner som renoverat hus i Malmötrakten och hade lite rekommendationer på hantverkare... Hade känts lite tryggare då:) Fler rekommendationer, råd och tips tages tacksamt emot!
Nu är det bara två dagar kvar innan första flyttlasset går:)
 
Ja, en sak till. Betala aldrig hantverkare i förskott. Kräver de det är det klart varningstecken på osund ekonomi i firman. Använd även skriftliga avtal, hittar du på http://www.omboende.se/Bygga1/Renovera-/Anlita-hantverkare-/.

Ibland kan det vara lättare att hitta hanterverkare i småorterna omkring storstäderna. Så har du svårt att hitta en vettig hanterverkare i Malmö kan du kolla t.ex. Eslöv, Höör., Hörby etc.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.