Hej!

Bland alla andra tusen saker vi behöver ta ställning till är det nu också bråttom att vi väljer vilken häll och ugn vi vill ha. Vi skulle därför behöva hjälp att välja!

Vilka tillverkare är bra respektive dåliga? Vilka modeller har ni som är nöjda med er häll respektive ugn valt? Vad kostade det? Någon rekommendation om var man bör handla (Internet, Stora kedjorna (Elgiganten,..), "riktiga" vitvaruförsäljare, Via sin kökstillverkare, ...)?

Vi vet att tidigare trådar har diskuterat induktionshälls vara eller inte vara och hur reglagen skall sitta. Vi har inte riktigt bestämt oss på induktionshällsfronten ännu så vi tar gärna emot tips om båda alternativen. Samma sak gäller med varmluftsugn eller inte.

Tack på förhand!
 
Hej!

Har inte riktigt kommit så långt som du. Börjar bygga i maj. Ett tips bara: Kolla www.elektrostore.com

När du bestämt dig för märke och modell är det inte alls omöjligt att du hittar bästa pris där.

Kolla också www.pricerunner.se
 
finns det ingen site som provat och jämfört olika hällar/ugnar? skulle vara till stor hjälp.

Precis som AMGoteborg är jag på jakt efter detta, det kommer att få bli glaskeramik istället för induktion pga priset dock..  så om nån har erfarenhet efter en prisvärd modell, så posta gärna! Eller ännu bättre, om någon vet någon oberoende site som jämför och testar, posta url! :)
konsumentverket har ju några tester, men de är väldigt gamla och känns inte alls aktuella längre... tyvärr.
/johan
 
Ett tips; Kolla runt på nätet vad för slags produkter Ni vill ha. Skriv ner det Ni hittar och gå sedan runt till de olika vitvarofirmorna och be dem att ta fram ett bra pris på rubbet! Enligt vår erfaranhet lönar det sig att köpa allt på en gång av en och samma firma för bästa möjliga pris. Vi handlade alla våra vitvaror på Elon för där tyckte vi att vi fick bäst service och pris och fick på så sätt även ca 1500 kr i rabatt per produkt! (ElGiganten må ha bra priser, men GUD! vilken usel service!...)
Lycka till!
 
Jämförelser: kolla konsummentverkets hemsida. Råd och rån har testerna i korthet. På en annan sida på samma sajt kan man få fram en låååång lista med i princip alla produkter i en viss kategori och sortera efter egenskaper.

Lycka till!! 8)

C.
 
Funderade själva en del kring detta och vi ville gärna ha en bredare häll än 60cm då vi tycker det kan bli trångt när man har använder alla "plattor" samtidigt. Valet av vitvaror föll på Bosch som har en mycket fin, bred häll, samt att deras nya ugnar också är större invändigt. Visst är det lockande att välja en ugn med pyrolys och annat lull-lull men eftersom vi inte är några gastronauter och inte heller använder ugnen till mer än typ pommes frites, lasagne, varmhållning och bullbak så valde vi en ganska enkel modell.
Är man intresserad av Bosch eller Siemens så är Sigro.se, enligt min erfarenhet det i särklass billigaste stället. Har handlat ett flertal grejor därifrån och allt har fungerat prickfritt.
 
Tack för alla svar!

Vi är för tillfället lite inne på Miele. Eftersom vi tänker ha ugnen under spisen, så funderar vi på deras inbyggnadsspis där vreden sitter på ugnen. Någon som har någon åsikt om Miele?

Nackdelen med inbyggnadsspis är att om en del går sönder, så får man byta båda. Är det någon som har haft problem med att ugn eller häll gått sönder?

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.