Vi har målat vårt kedjehus! Det är ett hus från -71 med gult tegel o brunt trä, vi har målat träet i ljusljus grått och teglet i någon nyans mörkare grått. Skitsnyggt! =D

MEN... det tyckte tydligen inte grannen mittemot (som har bott här sen det byggdes), dom vill ha kvar det gamla hederliga och har tydligt berättat att de inte gillar vår målning! Nu blir vi ju då lite skakis, behöver vi bygglov?
Vi har tolkat reglerna som att det är ok att måla om det inte är en "väsentlig förändring av husets utseende" och/eller om färgen inte "passar områdets karaktär".

Vårt hus är inte det enda ommålade i området!!
 
Eum.. och på vilket sätt tyckte ni inte att detta skulle vara en "väsentlig förändring av husets utseende"..? ;-)
 
Vet inte... har inte tänkt på det på det viset... bygga en balkong, slå igen fönster känns som mer "väsentligt"... Kanske för att det finns flera hus i området som är redan är ommålade.
 
Börja med att gå och fråga nån av de som målat om hur de gjort med bygglov/bygganmälan. Det är vanligt att de där stofilerna som bott i områden från början inte tycker om när "vi ungdomar" kommer och gör om.

Om alla husen hade haft originalfärgen hade det definitivt varit en väsentlig förändring, om några är ommålade kan det vara det, är många ommålade så har de sannorlikt släppt på det.
 
Kolla detaljplanen för området. Det står i den om färgen är fastställd. Normalt behöver man bygglov inom detaljplanerat område för att måla om huset i annorlunda färg.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.