Har funderat ett tag på det här, vad ska man egentligen ha för material till soffbord och barbord?

Finns det något trämaterial som inte påverkas av väta? T.ex. så ska man kunna ha en fest med massa blöta glas och burkar stående på bordet/bänken till dagen efter utan att det blir ringar.

Nu har jag ett glasbord, och det fungerar till viss del, men det blir repigt i stället. Laminatskivor man har i köket är riktigt tåliga, men å andra sidan ofta inte så snygga heller.

Några tips på material som inte kostar skjortan?
 
Repar du glas lär du repa trä.
 
Det du söker är nog tyvärr en laminat skiva. Men det finns faktiskt en hel del snygga laminat skivor också. Bauhaus har faktiskt (iaf i löddeköpinge) en "monter" med en massa olika mönster och dimensioner som man kan beställa hem!

Annars får du lägga en sten(marmor/granit el. liknade)skiva för dom tål betydligt mer. Men det kostar också betydligt mer!
 
Glas över trä? Sen finns det behandlat glas som inte repas speciellt lätt, kolla på hammarglas.se

/Kent
 
Glas ligger närmast nu, funderar lite på att svetsa ett oförstörbart soffbord i 5mm stålplåt, men det kostar ju lite också =)

Tack för tipsen!
 
Man kan ju tänka sig att göra ett snyggt bord i lite känsligare material och lägga på en vaxduk när fylleslag står på schemat?
 
Redigerat:
Lite dyrt kanske, men kanske en skiva av träslaget Merbau. Tror inte vatten kan tränga in i det och fläcka det, och så är det så hårt att det ska mycket bankande med glasen för att det ska bli märken. Sedan ska man ju gilla den röda färgen på det förstås. Ska visst dofta mycket också, och det kommer nog från samma hartsämnen som självimpregenerar träet.

Att tänka på med laminat är att det också blir märken i, och ett sådant märke känns mer "trasigt" än ett märke i trä som känns mer naturligt. En laminatskiva kan liksom inte få patina. En stenskiva måste få väldigt mycket märken för att det ska kännas som patina. Bara ett märke känns väldigt trasigt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.