Findus111 skrev:
Men vad tror du om att få ditt hus/tomt i ritad i 3D? Skulle man ha någon andvänding för det?
Jag har mitt hus i 3D på riktigt så att säga:)
Om jag skulle vilja ha det uppritat så skulle det vara för att bygga till eller om, men tvådimensionella ritningar funkar faktiskt så bra så 3D kanske inte tillför så jättemycket.

Var ett tag sedan då jag höll på med 3D till konsument, men då var det trixit med pluggins till browser m.m för att visualisera 3D modellen, kanske har ändrat sig idag. Alla har ju inte acutocad hemma så att säga.
 
Okej men annars, tror du att man klarar gå runt på den iden? För det känns som att känns som att det finns hur mycket hus som helst utan ritningar ev korekta ritningar. Problemet är kanske att inte husägarna vet om det eller inte bryr sig.
 
Har snackat med en som hållit på med det här (Gjort ritningar, uppdaterat ritningar och mät upp hus för att få rita ritningar mm) ungefär och hon sa att hon först nu efter 3år och massa inveseringar börjar få inte lite inkomster, men långt ifrån att hon kan gå runt på det.
Vad beror det på? för jag tror nämligen på det här väldigt mycket, och dom flesta jag snackat med säger det samma.
Har jag fel eller är hon dålig på att marknadsföra sig själv?
Har ni några ideer?

MVH Robin!
 
Tror att det kan bero på att det här är en sak som man oftast kan göra själv. Köper man ett gammalt hus utan ritningar och har tummen mitt i handen så lejer man ut det mesta jobbet, men samtidigt så kanske man (oftast) vill göra det man kan själv. Och att gå runt med en tumstock och mäta rum tror jag att de flesta kan klara av eftersom att exaktheten inte behöver vara milimeternoga!
Sen de delar som verkligen behöver vara milimeternoga tar ju hantverkaren, som t.ex. ska bygga köket, hand om!

Vill inte på nåt sätt förringa och säga att ditt arbete skulle vara enkelt, men oftast är man ju inte i behov av exakta ritningar som lekman/ägare av huset och då mäter man själv!
 
Dålig marknadsföring, för låg specialisering eller kanske för lågt pris. Fråga henne vad hon själv tror!
 
billy_baver skrev:
Dålig marknadsföring, för låg specialisering eller kanske för lågt pris. Fråga henne vad hon själv tror!
För lågt pris? hur menar du där?:)
 
Jag menar att låg lönsamhet ofta orsakas av för lågt pris. Precis som jag tidigare påpekat är det ett vanligt nybörjarfel i tjänsteföretag att fakturera på tok för lågt timpris. Det är lättare att i efterhand justera ett för högt satt pris neråt än tvärtom. Fråga vad hon tar betalt! Och jämför sedan med priset för motsvarande tjänst hos traktens arkitektbyråer.

Damen konstaterar dessutom att hennes omkostnader är allt annat än försumbara. Cad-licens för en arkitekt kostade 75 Kkr förra gången jag hörde priser nämnas.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.