Vi köpte ett hus för ett halvt år sedan och har sedan dess i princip renoverat och gjort om.
Vi fick av banken ett lån till på ett par hundra tusen för renovering.
Vi har målat om, tapetserat, taket skall läggas om från papp, läkt takpannor m.m.

Vi får se om vi hinner måla om fasaden i år.

Vi hade tänkt att göra en värdering av huset lite senare i höst och min fråga är då, finns det någon "tabell" eller nått att gå efter när det gäller höjningen av värdet av huset?

T.ex. att ett nytt tak genererar 100 000:- i värdeökning av huset, nymålad fasad 20 000:- o.s.v.

Finns det någon tumregel att gå efter?

Mvh
 
Jag tror det är svårt att generellt utgå från någon fast tabell vid renoveringar eller förbättringar utan det beror nog mer på "ursprungsvärdet" på huset. Har ni ett ett bra läge på huset i ett attraktivt område så då lönar sig säkert renoveringarna och ökar kanske värdet på huset med mer än själva kostnaden om ni har tur, men om ni renoverar i ett mindre attraktivt område så kanske det inte ger tillbaka den kostnaden ni lagt ner på exempelvis ett eventuellt nytt tak om ni gör en ny värdering.

Men fick ni ett lån av banken på några hundra tusen extra så räknar väl banken renoveringen som en säker investering så då borde ni rimligen få igen de pengar ni lagt ner i en värdeökning eller förhoppningsvis mer därtill när priserna fortfarande inte verkar gå neråt generellt.:)
 
Det är nog viktigare vad som har hänt med huspriserna i området.
 
Generellt är det också så att renovering av ytskikt (golv. väggar, tak) inte höjer husets värde lika mycket som takomläggning, nytt uppvärmningssystem, renovering av bad eller kök.

MEN i ett attraktivt (penningstinnt) område så kan en snabbfix av ett hus (alltså nya ytskikt) ge en hög utväxling på kostnaden.
 
pickels skrev:
Vi fick av banken ett lån till på ett par hundra tusen för renovering

Mvh
viktigt för er att värdera om huset för att detta "renoveringslån" ( troligtvis med högre ränta än ett bolån) omvandlas till bolån med lägre ränta.
Förvänta er inte att huset kommer att värderas av banken högre än husets inköpspris +renoveringslån.
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.