Vårt fuktskydd är äldre än 20år. Har inte kunnat få en "riktig" siffra men uppskattningsvis minst 30år. Fukthalten i källaren är "normal för källare". Lite putssläpp men inte mycket och det har inte blivit mer sen vi flyttade in för 2år sen. Vi bor i en relativt brant backe med jord som är närmast grunden.
Hur länge vågar vi vänta med att dränera??? Är det max ett år eller flera år???
 
ett år hit eller dit spelar ingen större roll, åldern på dränering behöver inte säga så mycket om skicket. det viktiga e att hålla koll på insidan så det inte uppstår utökade fuktproblem. sen är det väl en sak om man tex vill skapa boyta i källare o börja renovera, då skulle jag nog dränera innan. fundera om det e nåt mer ni vill göra på tomten o ta det samtidigt...
 
Håller till fullo med pette.
Så länge ni inte vill börja göra om i källaren så finns det ingen panik med dränering.
Något annat som kan sätta fart på dränneringsjobb är att man vill göra något på utsidan som kommer att försvåra/fördyra dränering och då är det ju bra att ha dräneringen gjord.
 
Tack!
det är ju saker på tomten vi vill göra men är fullt medvetna om att vi måste göra dränering före altanbygget :rolleyes: vill ju fixa fönstrena med och det kommer nog före som det ser ut just nu... ;)
 
Deroende på vilken sorts altan ni har tänkt er så är det ju en rätt så billig historia. Min altan på ca 40kvm kostade max 10 000. Så är det inget annat ni vill göra så kan ni ju bygga en altan. Är det ett uterum ni har tänkt er så skulle jag nog hålla igen och dränera först.

Men som sagt. Det kan vara så att ni inte behöver dränera på många år.

Med den kunskap man besitter idag så skall ni gå igenom vad ni skall göra i er trädgård i framtiden osv. Då kan ni få en del grejer på köpet när ni dränerar.

vet ni tex. hur er altan skall se ut så kan ni istället för att plinta gräva ur i samband med dräneringen och lägga markduk och åkterfulla med bärande grus så kan ni ställa altanen direkt på vanliga betongplattor eller om ni skall ha någon plattsättning så kan grävningen och bärlagret förberedas i samband osv. sen när man ändå har fuckat upp hela gräsmattan så kanske man skall borra efter bergvärme eller lägga ner jordvärme osv.

Vi har nog rättat till våran gräsmatta 2 gånger redan och det kan bli en 3e om vi skall ha ner jordvärme och då får vi ta upp en gång och jobba oss med altanen osv.

Så tänk igenom lite vad som kan tänkas tillkomma på sikt så ni får med så mycket som möjligt i samma svep.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.