Bygger ett hus i Tullinge och vår leverantör har ännu flera månader efter byggstart inte tecknat någon färdigställandeförsäkrin.

Enligt kontraktet ska det tecknas en sådan via Gar-Bo men både Gar.Bo och vår leverantör hänvisar till en försäkringsmäklare som de saknar uppgifter ifrån. Några uppgifter om vem den här försäkringsmäklaren är har vi inte fått.

Finns det något man kan göra för att sätta lite press? Det är trots allt lagkrav på att försäkring skall finnas. Vart ska man vända sig?
 
Redigerat:
I princip så är det ett svartbygge, ni får inte starta bygget förrän försäkringen är tecknad.

Vad säger den kvalitetsansvarige?
 
Kvalitetsansvarig säger att det inte alls är bra att det inte finns försäkring men är i övrigt avvaktande på att leverantören skall fixa detta.
 
var väldigt försiktig med att betala några fakturor överhuvudtaget till byggaren tills försäkringen är löst.
 
Ja, det borde sätta lite press.
 
Framförallt så är det ju så att om inte leverantören fixar den avtalade försäkringen så har du ingen garanti för att bygget blir klart utan väldiga extrakostnader för dig.

Nu vet jag inte hur din betalningsplan ser ut. Men om den är "normal" så skall ALLT som skall vara gjort vid ett betalningstillfälle vara klart innan betalning.
 
Det är dock inte byggaren som ska fixa försäkringen. Han är bara inhyrd entrepenör. Det är husleverantören som står för själva samordningen som ska ordna försäkringar.
 
Det där låter lite skumt, vad har du för avtal med husleverantören? Har du ett skriftligt avtal där ansvaret är placerat på leverantören?

Det är vanligt att hustillverkare muntligen eller tom. i skrift tar på sig ett samordningsansvar, men där ansvaret betyder noll och intet så fort ett problem dyker upp.

I princip så ligger ansvaret på dig, såvida du inte väldigt tydligt delegerat ansvaret till någon annan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.