Vi vill inte bygga den carport som vi fick bygglov för.
Den vi vill bygga är mycket mindre. Men ser i princip likadan ut och med samma färger.

Måste vi ansöka om nytt bygglov?
 
Ja, det skulle jag vilja säga eftersom ytan inte kommer att stämma med givet bygglov. Det är extra viktigt om man har en detaljplan som reglerar yta. Då har ni den kvar till annat.
 
Hemmakatten
Ring o gör en revidering av bygglovet. Det borde gå bra eftersom det bara är ytan som är ändrad. En revidering kostar ingenting. Ett nytt bygglov verkar onödigt att behöva söka.
 
Tack katten, det va detta svar jag ville ha...
 
Revidering kostar, men inte mer än typ några hundralappar.
 
Hur gör man en revidering?
Kan man rita för hand på den befintliga ritningen?
Det är bara några mått som skall ändras...
 
Du ändrar givetvis med grundritningen som stöd! Ritar in verkliga mått på verklig carport och skriver "Revisionsritning" i rutan nere till höger.

Låtsas sen som det regnar, och låt din kvalititsansvarige leverera in handlingarna med protokoll om färdigställandet. Handlingarna får korrekt stämpel av byggnadsnämnden, och simsalabim! Alla problem blir som bortblåsta:

Detta kan jämföras med motorpressens regelbundet återkommande test av bilverkstäder: "Hur många planterade fel upptäcker dom?"
 
Redigerat:
Tack Billy, nu får vår KA jobba lite för pengarna...skönt..
 
Hemmakatten
Av olika praktiska/byggtekniska skäl var vårt hus tvunget att förlängas med 30 cm (totalt 3kvm byggarea mer). Ringde kommunen och fick muntligt ok, tjänstemannen antecknade detta i vår "byggmapp", så enkelt var det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.