Vi har håller på och bygger om lite och iom att vi fick en våning till fick vi även en trappa. Efter mkt funderingar så hamnade en del av toaletten under trappen, man ser alltså undersidan av trappen i toaletten. Hade först tänkt att måla trappen med våtrumsfärg men vi tycker trappen är så jäkla snygg, eksteg med vitmålade sättsteg och vangstycken i mdf. Finns det någon klarlack som fixar våtrummiljö? Träbåtar brukar man ju fernissa, måste finnas något liknande för våtrum, eller?
 
Obehandlat trä tål moderata fuktpåfrestningar bäst :). Träytan kan torka utan att påmålat ytsikt flagnar, spricker och åldras ojämnt.
Är det bara toan eller badrum med dusch och fuktstyrd fläkt i rummet? Kanske olja?
gaia
 
Tack svaret. Har insett att stegen redan är lackade men det är ju gott om skarvar som borde tätas med silicon antar jag. Bör man lacka ytterligare ett lager?
 
Slänger in en bild också, de ska ju säga mer än tusen ord...


edit, hmm inte lätt att se vad det där är, men det är alltså tagit snett underifrån i dörröppningen. På höger sida av vangstcket sitter en "vägg" som bär vangstycket, den är lite spacklad för att inte vara alltför kantig när tätskicktet ska på. Tänker alltså avsluta tätskiktet på undersidan av vangstycket. Mot väggen får tätskicktet gå ut någon halv-cm på trappsteget. Frågan är alltså om det funkar att bara låta det vara eller om man måste lacka eller tom måla resten.

Det kommer finnas en duschhörna (precis till höger om vangstycket) och en fuktstyrd fläkt i denna toa.
 
  • 100623 322_liten.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.