Vi håller på att jobba med ritningen för att rymma en bastu i badrumet, men vi har lite svårt att få plats med alla saker "som behövs" på det begränsade utrymmet.....

Så, hur liten kan man göra en bastu för att den fortfarande ska vara användbar för 2-3personer samtidigt? ??? Hur stort blir yttermåttet?
 
Sitter just och klurar på lavarna till egna bastun, läser diverse rekommendationer: 600 mm per person i sidled är en. Sedan beror djupet lite på hur många lavar ni skall ha, djupet blir lavarna plus lite yta
framför lägsta laven. Hittar inget just nu, men 400 mm är en siffra jag kommer ihåg (lättare att röra sig inne i bastun). Lavdjup brukar vara 400mm-600mm.

Hur mycket yta har ni att leka med?

/ama
 
Badrummet är 2,60 x 3,80m och på det vill vi rymma toalett, tvättställ, (hörn)badkar, dusch och bastu.....men det verkar trååångt.....
 
Det låter trångt, det finns bastur i hörn bla hariva som har inner mått 1,35x1,35 då kan man sitta 2 st eller 3 hjälpligt. ett litet tvättställ typ Dansani och vägghängd toalettstol, så kanske man kan klämma in ett hörnbadkar med bubblor om man använder kofot!
Räkna med en dm runt bastun för film,vägg och avstånd till inner/yttervägg.
Lycka till! ;)
 
Hittade en möjlig lösning, finns säkert flera.

Det finns en finsk tillverkare som heter CompactSauna (finns svenska återförsäljare också) som specialiserat sig på trånga badrum. Bastu och dusch är i samma utrymme i en av modellerna, CompactCapella
Jag vet inget om bad- eller bastuegenskaper, men de ser händiga ut...

http://www.compactsauna.com/4-2-1-svenska.htm

På produktsidan har de fått in toastol, handfat och bastudusch på 180 cm*150 cm.

/ama
 
Förlåt , menade Harvia :D :-[
 
I Tylös broschyr fanns flera alternativ beroende på hur stort utrymme man hade, dvs även ganska små basturum, vill jag minnas.
 
Kan du inte skicka en enkel ritning på var dörr och fönster är placerade/skall placeras?

/ama
 
Jepp, så här ser det ut...det är alltså rummet märkt "BAD"  :D
Fönstret kan/skall flyttas.
bad.jpg
 
Hej! Har inte orkat svara tidigare, det är så varmt...29 grader just nu. Jag har grunnat lite på ritningen och har en fråga, kan man flytta dörren? Den sitter lite dumt där den sitter, det vore enklare att placera inredningen om dörren satt på snedväggen.

/ama
 
precis vad jag tänkt på, om man flytter dörren till snedväggen blir det inget problenm att få in allt du vill ha plus att ha en bastu, det behövs ju i Västerbotten också... :)
 
Förresten . ska ni ha pool också?Vilken?
GS
 
Javisst går det att flytta på dörren!
Poolen följde med ritningen, den monterar vi bort på den slutliga ritningen! ;D
 
va synd, jag ska nog ha en pool , gillar att simma ;D
 
Har suttit och kluddat lite, ifall du själv vill ha mått och liknande på badrumsinredning, så brukar www.sigro.se ha det mesta med mått:

Om dörren kan flyttas till snedväggen så är det inga problem med plats, antingen så bygger ni själva bastun efter de mått ni vill ha, eller så köper ni ett färdigt rum. Tylö har bla en hörnmodell som sparar plats och två kan sitta ganska bekvämt (ok, man har inte jättemycket plats, men det går och min rumpa är rätt bred), jag har provsuttit en sådan för ett halvår sedan: http://www.sigro.se/es_shop/prodimages/00/tylo_aluline_ritning.jpg

Bastun är 1480mm*1480mm

Duschen (80cm*80cm eller 90cm*90cm) kan sättas vägg i vägg bredvid bastun, någon typ av glasvägg mellan dusch och bastuvägg.

Hörnmassagebadkar i storleken 1000mm*1590mm http://www.sigro.se/es_shop/prodimages/96/1070020.gif

går att klämma in (jag valde en som har nästan samma yttermått som bastuns kortvägg, då sticker det inte ut prylar på golvytan i mitten och man skulle kunna placera karet på bastuns andra sida) och en vägghängd toalett tar lite mindre plats åtminstone visuellt, ett litet handfat och det borde gå.

Jag har inte helt klar bild över hur sakerna borde placeras inbördes, men bastun och duschen får plats bredvid varandra på fönsterkortväggen och badkaret på bastuns andra sida.


/ama

Äsch, måste ta mig i kragen och snickra ihop en hemsida någon vacker dag när jag inte har något annat för mig (yeah right, when pigs fly...), så kan jag rita och visa.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.