Hej,

Vi har precis köpt ett 1,5 plans hus byggt 2001 där badrummet på övervåningen inte är färdigställt. En sektion av badrummet närmast dörren är förberedd för bastu, men vi har kommit fram till att vi skulle behöva en rejäl klädgarderob mer än en bastu.

Kan man bygga en klädgarderob med ingång från badrummet om man skiljer av den med en dörr/skjutdörr? Får man fuktproblem? Isåfall, kan man på något enkelt sätt bygga bort risken för fuktproblem?

All information mottages tacksamt!

Mvh Mats
 
Jag hoppas verkligen inte att man kan få problem med fuktskador för vi har gjort nåt liknande.

Vi har garderob i anslutning till vårt badrum (se husritningarna)

Någon som vet?
 
Kan man inte ha ingången till klädkammaren från ett annat håll? Så att man slipper gå genom badrummet, då behöver man ju inte tänka på fukten.
 
Jag önskar att det gick att ta upp en dörr från annat håll till garderoben, men det går inte. Man behöver dock inte gå "igenom" badrummet, eftersom bastun/garderoben ligger direkt till vänster när man kommer in i badrummet.

Någon som har någon teoretisk kunskap/praktisk erfarenhet om detta?

Mvh Mats
 
Beror väl helt på vad man har på väggen/golvet i denna garderob/klädkammare....
 
Totte_S
Hur stort är badrummet, och ska ni ha bubbelbad och tvättstuga eller annan kraftigt "fuktalstrande verksamhet" i det?
Med tanke på hur vanligt det är med allehanda förvaring av kläder, handdukar och annat linne etc i badrum, får väl risken för problem anses ganska liten, förutsatt att det finns en väl fungerande ventilation, och det borde det väl göra i ett hus från 2001, och en bastu ska ju också vara väl ventilerad för att vara trivsam, om det är förberett så långt.
Det viktigaste efter ventilationen är väl att se till att ni inte får en lägre temperatur inne i klädutrymmet än i badrummet i övrigt, för då får ni högre Rh (relativ fuktighet) med kondensrisk till följd. Fast Pälsarna skall ni kylförvara ;)
 
Badrummet är ca 10-13 kvm och skall innehålla dubbelhandfat, wc, hörnbadkar UTAN bubblor eller massage (bullrar för mycket) och dusch. Eventuellt byter vi ut duschen mot en Tylette badmaskin, och där är ju en ångbastu inbyggd. En ångbastu i en badmaskin är dock "inkapslad", så den ska väl inte sprida så mycket ånga utanför kabinen. Tvättstugan är på nedre våningen, dvs inte i det aktuella badrummet.

Mvh Mats
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.