A
På vårt enplanshus byggt -65 ligger det idag ett slitet fult eternittak som vi planerade byta till Lindabs AluZink bandtäckningstak. Men vår stadsarkitekt är "allergisk" mot den takbeläggningen som hon menar är extremt bländande. Vår taklutning är endast 14 grader så det borde inte störa. Hon har beviljat bygglov för enstaka hus med 16-18 graders lutning sa hon. Och att vi var fria att söka men att hon troligtvis säger nej.
Är det så här överlag i landet, att Alu-zinken ratas??
 
F
Behöver man öht bygglov för att byta takbeläggning?
 
A
Antar det när man byter från ett material till ett annat.
 
Aluzinken har blivit populär i hela sverige vad jag märkt, främst vid nybyggnation. Men som sagt måste du söka bygglov för att du förändrar fastighetens yttre. Har någon annan aluzinktak i närheten?
 
F
OT: Hur länge står sig ett aluzink tak? Jag jobbar dagligen med aluzink (helt andra applikationer än tak) och har sett många prover från åldringskammare. Det är inga snygga plåtar efter ett par veckor och då handlar det ändå om ytterligare ytbehandling och lackering. Aluzink är inget annat än aluzinkbelagd stålplåt.
 
A
Laine: Vi skulle bli de första på orten som har Alu-Zink, tom de första med bandtäckt tak. Vårt andrahandsalternativ är Anthracitgtå metallic som även den är från Lindab. Det borde de f*n inte neka när man jämför med färgen på det vi har idag.

fsn: Vet inte riktigt hur länge den består men betydligt längre än andra plåt/ståltak.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.