Hej,
Vi ska göra två byggnationer utomhus – stor blomlåda och ett litet staket för att förhindra 2-åringen från att ramla ner den meter som är ner från altanen. Jag skulle behöva tips på lämpliga skruvar alternativt spik och dimensioner på dessa, eller en tidigare tråd inom ämnet.

Blomlådan är väldigt enkel och ska byggas av 45x45 tryckimpregnerat liggande ovanpå varandra i en stor rektangel. Förmodar spik är lämpligt?

Även staketet är väldigt enkelt - 45x45 stolpar med 45x28 spjälor liggande helt vågrätt, utmed ena kanten av altanen, som nu består av plattor resp trall ovanpå fint grus/jord. Vad fäster man lämpligen stolpar resp spjälor med? Funkar det att dra ner jordankare i detta eller är det risk att staketet blir för rangligt då?

Tack på förhand!
 
Redigerat:
Båda funkar. Skruv eller spik har ju olika för och nackdelar. Skruv håller bättre, du behöver inte ha lika långa skruvar som spik, och du kan smidigt ta ur skruvarna om du behöver ändra/montera ner. Spik är billigare och du behöver ingen skruvdragare/el.
Skruv är inte så vansinnigt mycket dyrare än spik direkt...och ska du ha infästning i tryckimpat så bör du ha rostfritt/korrisionsskyddat...Varmgalvat duger inte riktigt till fuktutsatta konstruktioner i tryckimpat för då rostar det pga salterna i impregneringen.

Skulle nog rekommendera 5x80 skruvar för utomhusbruk till blomlådan och 5x70 till staketet.

Och nu kommer nog spikmaffian med sina rekommendationer:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.