Hej,

vi köpte ett hus för 1 år sedan, vi fick då veta att det fanns radon i huset, 400-500bq, dåvarande ägare installerade då en radonsug i källaren innan vi köpte huset för att få ner värdet, har nu gjort en långtidsmätning och värdet ligger nu på 250bq på både bottenplan och övervåningen, vi mätte dock inte källaren. vad kan man göra mer för att få ner värdet?

(Gör det något om utblåset från radonsugen sitter ca. 30cm från ett källarfönster som inte direkt är tätt? även genomföringen där utblåset går ut genom grunden är inte direkt tätt om det kan påverka?)

Vi trodde att radonsugen borde ha fixat ner vårat värde tillräkligt men så vart inte fallet, huset är från 1928 fanns blåbetong då så vi kan ha det problemet?
 
Med tanke på vad du skriver om felaktig placering av utblås (ja, 30cm från fönstret är att betrakta som felgjort), samt otät genomföring (felaktigt utförande), så kan man ju undra vilken kunskap de som gjort saneringen besitter...:S
Ni bör nog ta ditt någon med kvalificerad kunskap för en bedömning!
 
Ja det är tyvärr samma företag som sa att taket inte läcker innan vi köpte huset, men taket läckte på minst 20 ställen samt 65 pannor var trasiga (dom sa 3-4 stycken) vet inte om man får hänga ut några namn här?
 
På vilket sätt är själva utblåset otätt?
 
bifogar en bild över hur det ser ut...
 
  • utblås.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Föreslår:

* Skumma igen den gamla ventilen, alt mura igen den.
* Silikona utblåsets plåt och genomföringen till detta på insidan.
* Sätt nya tätningslister i fönstret och håll det tätt.

Helst bör man sedan radongasmäta i rummet innanför med sniffer eller
elektronisk radonmätare.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.