Är det nån skillnad på att putsa ett hus från att putsat källare osv? Blir ju större ytor... så är det något man måste tänka på när man putsar fasad som man inte behöver när man putsar andra mindre utrymmen?
 
Är man ovan att putsa så kan det bli problem att få skarvar osynliga i fasaden. Ofta tar det för lång tid för amatörer att putsa så det torkar mellan bomlagen. Sen gäller det att jobba med långa rätkäppar för att få det rakt.
 
Okej okej :)
Är det viktigt att rätkäpparna är lodräta?
känns som det kan bli otroligt tjockt på en hög vägg då?
Skarvarna fixar man väl bra med filtbräda?
Bomlag? :p
 
kan man inte ta våning för våning? Alltså att man putsar det man når innan man fortsätter med ställning? Ska man ha kvar rätkäpparna tills man är helt klar med allt? Har lärt mig att man ska ta loss dom och fylla i innan det har brunnit.
 
Käpparna har du att dra av med, man sätter dom även på hörnen och i smygar. Att putsa en våning i taget är ingen bra ide då får du väldigt tydliga skarvar där.
Sen måste du ju även ha koll på vad du putsar på, är det leca, skivor eller annat. Armering lär du även behöva sätta upp. Vilken putstyp ska du använda? Vilkent ytskickt ska du ha? Det är massor att fundera på, kanske du måste ta in lite hjälp om du inte reder ut detta själv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.