Har någon här erfarenhet av mossrivaren, som också kallas vertikalskärare ibland i texten, till Stiga Park? Stålen ser ju inte ut som en vanlig varken mossrivare eller vertikalskärare utan är trubbiga bitar plattjärn som slås ner i mattan. Inte fjädrande klor som en mossrivare eller smala fasta knivar som en vertikalskärare alltså.

Vi fick en sådan med till vår Park när vi köpte den begagnad och har bara använt den en gång. Nog tusan rev den upp mossa men lämnar också ganska fula spår i mattan som dock försvann efter någon månad. Det känns som om den egentligen ska vara en slagklippare för äng men att man kan montera plattjärn för mossrivning också - snarare än att vara något som man egentligen ska ha på en vanlig gräsmatta.

Vad tror ni? Bäst att sälja den och skaffa eller hyra en vanlig vertikalskärare? Eller är den pga av sin storlek faktiskt en ganska bra maskin att ha på våra 2000 m2 gräsmatta trots att den är rätt våldsam?

/Ola
 
När man slår sönder/delar på mossan så tar den sig mera, så mossrivning är inte en bra idé. Sälj den och köp en spridarvagn till park'en och göd gräsmattan istället, gräs konkurerar lätt ut mossa om den bara får en ärlig chans (näring)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.